Σε αυξημένη ετοιμότητα και μέτρα της ΕΛΑΣ, υπό το φόβο εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα και έκτακτα μέτρα θέτει το ένστολο προσωπικό, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επείγουσα διαταγή (16/07, σχεδόν μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα) η οποία κοινοποιήθηκε προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και το ένστολο προσωπικό, θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα την ΕΛΑΣ και ζητείται από του επικεφαλής των Υπηρεσιών η λήψη έκτακτων και αυξημένων μέτρων, υπό το φόβο εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός οχήματος (16/07-18.00) ύστερα από καταδίωξη στην οδό Υμηττού, στο Παγκράτι, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και από έρευνα κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Cz καθώς και ένα MP5, υπόθεση που προανακριτικά ανέλαβε η Ασφάλεια, η οποία παραπέμπει στο κοινό ποινικο, με τους επιβαίνοντες να έχουν απασχολήσει σε υποθέσεις τις οπιες έχει χειριστεί το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται να πρόκειται για πιο σοβαρή? όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Πληροφορίες οι οποίες είχαν  περιέλθει υπόψιν των Αστυνομικών Αρχών, και είχαν παρατεθεί στις συσκέψεις στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη, ενόψει της συγκέντρωσης (15/07) κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, με δεδομένο τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, έχει εκφραστεί η εντονη ανησυχία για  τυχόν ενδεχόμενο μετεξέλιξης εξτρεμιστικών-ακτιβιστικών πράξεων σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πληροφορίες και “ακούσματα”  είχαν θέσει σε εγρήγορση και το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, προσδιορίζοντας «πρόθεση παράστασης» στον κατάδικο έγκλειστο τρομοκράτη, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος μέσα από τις φυλακές πραγματοποιεί «επιστολική» επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαφαίνεται η προσπάθεια του, για στρατολόγηση νέων μελών στην εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης, με στοχο- οπως εκτιμούν αναλυτές της Αντιρομοκρατικης- την κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση. Σε ενυπόγραφο κειμενο του το οποίο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο κατάδικος τρομοκράτης, αναφέρει αιτιολογικά «κάποιοι πιστέψατε και στον ΣΥΡΙΖΑ, να τα βλέπετε τώρα, μία από τα ίδια είναι και αυτοί. Ο μόνος δρόμος είναι η συστράτευση για μια ένοπλη επανάσταση».

Ενώ παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνεται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, παρατηρείται εντονη ανησυχία μεταξύ ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς να αποσυνδέουν τα οργανωμένα επεισόδια (15/07) στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

,

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport