Γ.Πανούση: “Δείχνει” τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη, όσων πετούν μολότοφ στα επεισόδια

 

Αιχμές για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αφησε ο αναπληρωτης Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προσδιορίζοντας ευθύνες σε όσους καλύπτουν εκείνους που πετούν μολότοφ. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της ζητά την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.wpid-fb_img_1437004995725.jpg
Συνεχίζεται η έντονη “αντιπαράθεση” του αναπληρωτής Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα επεισόδια (15/07) στο κέντρο της Αθήνας με ρίψεις δεκάδων αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ και τους Αστυνομικούς να προβαίνουν σε περιορισμένη χρήση ενώ προσήγαγαν 39άτομα εκ των οποίων 14συνελήφθησαν.

Με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού, με αναφορά σε δόγμα “Νόμος και Τάξης της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά”.

Από την Κρατική Τηλεόραση, ο Γιάνης Πανούσης απάντησε στους νεολαίους με νοημα, “μετά τον ανασχηματισμό θα ξεκαθαρίσει εάν κάποιοι καλύπτουν αυτούς που πετούν μολότοφ και χρησιμοποιούν πιστόλια φωτοβολίδων”. αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και “σχέσεις” με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και πραγματοποιούν επιθέσεις με αυτοσχεδιες μολωτοφ ενώ τόνισε χαρακτηριστικά, ότι “θα τιμωρηθούν γιατί προφανώς προέρχονται από την ίδια μήτρα”.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Πανούση

Καταγγέλουμε το χθεσινό όργιο καταστολής ενάντια στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χωρίς κανένα πρόσχημα, δυνάμεις των ΜΑΤ και Δίας κυνήγησαν το συγκεντρωμένο κόσμο έως το μετρό Συγγρού-Φιξ, ρίχνοντας χημικά εντός του σταθμού, χτυπώντας και προπηλακίζοντας κόσμο, προβαίνοντας σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά.

Την ίδια ώρα, το κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων παρέμενε κλειστό με φοιτήτριες και φοιτητές εγκλωβισμένες/ους μέσα, ενώ αργότερα το βράδυ σημειώθηκαν τελείως αδικαιολόγητα αστυνομικά πογκρόμ στην περιοχή.

Πρόκειται για σκηνές τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται πως όχι. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού Προ.Πο. Γιάννη Πανούση από την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά, οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι πήραν πάνω την υπόθεση της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη για το μεγαλειώδες ΟΧΙ, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τεράστιας ανεργίας και απαξίωσης εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαθέτουν τους εαυτούς τους στον αγώνα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, να γίνονται ο σάκος του μποξ και το εύκολο θύμα για την κρατική καταστολή.

Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport