Το “Σχέδιο Φοίνικας”, και η απόδραση “Γοργοπόταμος”, συνδέουν ΣπΦ, Ρούπα και συλληφθέντα Κ.Γ

Σχεδίαζαν απόδραση Μαζιώτη και Πυρήνων στο σχέδιο “Γοργοπόταμος” και είχε εκτελεστική συμμετοχή σε δράσεις του σχεδίου “Φοίνικας”, διαρρέει το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο για τον 29άχρονο συλληφθέντα.
Με τον 29άχρονο να έχει αναθέσει την υπεράσπισή του στο δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση και τον ίδιο να αρνείται το κατηγορητήριο της συμμετοχής σε ΤΟ και κατασκευή εκρηκτικών η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έχει ένα απ τα ασύλληπτα μέχρι το πρωί του Σαββάτου (28/10) μέλη της ΣπΦ που ενεργούσε σε διαφορετικά πεδία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαρροών, ο 29άχρονος φέρεται να εχει ταυτοποιηθεί με DNA  στα τρομοδέματα που εξερράγησαν και τραυμάτισαν τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,  και υπάλληλο του ΔΝΤ, τις επιστολές στον Σόιμπλε κλπ. Απο τα ευρήματα, προκύπτει να μαζί με την Πόλα Ρούπα  στο σχέδιο “Γοργοπόταμος”- το Φεβρουάριο του 2016 – για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό.

Φέρεται η καταδικη και έγκλειστη στις Φυλακές για συμμετοχή στον ΕΑ Πόλα Ρούπα να  είχε εφοδιάσει τον 29άχρονο Κ.Γ με πλαστά στοιχεία στα οποία κι ενοικίασε τη γιάφκα στην οδό Αλκαμένους 4, στην πλατεία Αττικής όπου και συνελήφθη.

Στα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής εντός της οικίας της Αλκαμένους, ποσότητα 4 κιλών ζελατοδυναμίτιδας, σε συνδυασμό με προανακριτικά πειστήρια, προτρέπουν την εκτίμηση, ότι ο 29άχρονος συνδέεται και με την πυροδότηση εκρηκτικών  στις 13 Οκτωβρίου του 2016, έξω από το σπίτι της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη.
Ππαράλληλα, εξετάζεται απο το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ο ρόλος του 29άχρονου και στην  έκρηξη ΑΕΜ στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 την ευθύνη της ενέργειας, ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Εξετάζεται και η  απόπειρα βομβιστικής ενέργειας με το μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 να εξουδετερώνεται καθώς και   η έκρηξη βόμβας στην τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 19 Απριλίου 2017. Την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.
Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που είχαν εκπονήσει τον Ιανουάριο του 2015 οι “Πυρήνες” από κοινού με το Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση τους απο τον Κορυδαλλό, ο 29άχρονος Κ.Γ φέρεται να είχε εκτελεστική συνδρομή. Ωστόσο η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού είχε ανατρέψει το σχέδιο απόδρασης, το οποίο και αποκαλύφθηκε.