Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε γενική επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις και πλήρη αιτήματα σε όλη την επικράτεια στις στρατιωτικές έδρες

Τα δέκα τουρκικά πλοία που έχουν εξέλθει από τουρκικούς Ναυστάθμους, και ο πλους στο σύμπλεγμα της Μεγίστης για το Oruc Reis, προκείμενου να συμμετάσχουν στις έρευνες νότια και ανατολικά του Καστελλορίζου (21/07-02/08) έχει προκαλέσει εντολή για γενική επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό και τα στελέχη του ΕΣ και της ΠΑ τέθηκαν σε επιφυλακή και έγιναν ανακλήσεις αδειών

Με εντολή προς τα στελέχη του στρατεύματος στον Έβρο έγινε ανάκληση αδειών και τέθηκαν σε  γενική επιφυλακή , ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από τα στρατόπεδα των νησιών του Αιγαίου, μετά το πέρας της προβλεπόμενης υπηρεσίας τους.

Η Άγκυρα για μια ακόμα φορά ακολουθεί τακτική πόλωσης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την προκλητική πρόθεση της, να πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες νοτιοανατολικά της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.  Παράλληλα στα ακριτικά νησιά κλήθηκαν οι εθνοφύλακες ενώ ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα του Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου.

Με αυτες τις εξελίξεις ο Πρωθυπουργοε  είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επαφές με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, καθώς και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο ενω η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και βρίσκεται σε ετοιμότητα .