ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Έκρηξη στον Πειραιά με τραυματισμό του “κομιστή”- Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του Σάββα Ξηρού

Η πρόωρη έκρηξη βόμβας, προσκαλεί τον τραυματισμό του “κομιστή”. Ο τραυματίας μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό και ταυτοποιειται στα στοιχεία του Σάββα Ξηρού. Ακολουθεί η σύλληψη του, και η εξάρθρωση της “17 Νοέμβρη”.

Βραδυ 29ης Ιουνιου 2002. Έκρηξη δίπλα από τα εκδοτήρια της «Hellas Flying Dolphins» προκαλεί το  τραυματισμό άνδρα, ο οποίος μεταφέρει το δέμα, και σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Ευαγγελισμό.

Ο άνδρας ταυτοποιείται στα στοιχεια του Σάββα Ξηρού. Η σύλληψη του  αποτελεί αφετηρία για την εξάρθρωση της «17 Nοέμβρη. Ακολουθούν κι άλλες συλλήψεις μελών της Τρομοκρατικής Οργάνωσης «17 Νοέμβρη» με τη δράση της να έχει “αφετηρία” τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου 1975, με τη δολοφονία του «σταθμάρχη» της CIA στην Αθήνα, Pίτσαρντ Γουέλς, έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό.

Η «17 Νοέμβρη» έδρασε για περισσότερο από 27 χρόνια στην Ελλάδα, με δολοφονικές επιθέσεις, εκρήξεις βομβών, εκτοξευση RPG και ληστείες τραπεζών. Στα θύματά της, 23 Αξιωματούχοι δολοφονήθηκαν και δεκάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων πολίτες, ως “παράπλευρες απώλειες” – όπως χαρακτήριζαν οι συντάκτες στις προκηρύξεις της Οργάνωσης.  Την καθε ενέργεια, ακολουθούσε αποστολή προκήρυξης σε Εφημερίδα της εποχής, στο πολυσέλιδο κείμενο με τους συντάκτες της να παραθέτουν ιδεολογικές θέσεις και να περιγράφουν την τρομοκρατική ενέργεια τους .

Στις 8 Ιουνίου 2000 μέλη της οργάνωσης 17Ν δολοφόνησαν τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στήβεν Σόντερς.

Στα τέλη του Ιουνίου του 2002 η Ελληνική Αστυνομία εντοπιζει μέρος απο το οπλοστάσιο και συλλάβονται μέλη της Οργάνωσης. Σήμερα οι κατάδικοι τρομοκράτες παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές.