ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 1998- 153 συλλήψεις όσοι είχαν εισβάλει στο Ίδρυμα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Τα επεισόδιο κατά τις εκδηλώσεις για τα 25χρονια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου (17/11) το 1998, με επικεφαλής τον σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Αθήνα και μαζικές συλλήψεις ακολούθησας, ίσως και η τελευταία φορά στην εποχή της μεταπολίτευσης που η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επιχειρησιακή αντιμετώπιση των ταραξιών, “σπάζοντας” το άσυλο, σύμφωνα με το αριστερό αφήγημα.

Σε φωτογραφίες και ρεπορταζ βίντεο εποχής αποτυπώνονται οι μαζικές συλλήψεις από το ΕΜΠ, στην πλευρά της Στουρναρη. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, αντιεξουσιαστές ειχαν βίαιες συμπλοκές και σοβαρά επισόδεια στη Σταδίου όταν επιτέθηκαν σε οικοδόμους του ΚΚΕ.

Οι ταραξίες κατέφευγαν στο χώρο του ΕΜΠ και με εντολή της τοτε ηγεσίας, οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ μετέφεραν από την πλευρά της Στουρναρη κλούβες.

Ξημερώματα (18/11 1995) με εντολή Ανδρέα Παπανδρέου στον τότε Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Σήφη Βαλυράκη, διαβιβάζεται εντολή στον τοτε επικεφαλής των ΜΑΤ, Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Χαράλαμπο Χριστοφοραΐζη να επέμβει η Αστυνομία στο Πολυτεχνείο.

Στις κλόυβες μπαίνουν με απόλυτη τάξη και καταμετρήθηκαν μόνο απο το χώρο του ΕΜΠ 153 συλληφθέντες, όσοι εντοπίστηκαν κατα την είσοδο της Αστυνομίας εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος .

Συνολικά στα επεισόδια του Πολυτεχνείο το 1995, ο αριθμός των συλληφθέντων έφτασε τα 520 άτομα. Όλοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ με αρκετά από τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στη συνέχεια -μέχρι και σήμερα- έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε επεισόδια κατά Αστυνομικών και ενέργειες του ένοπλου αντάρτικου πόλης.