Σάμος: Κατεδάφισαν το εγκαταλελειμμένου ασυντήρητο οίκημα, που καταπλάκωσε στο σεισμό των 7R την Κλαίρη και τον Άρη

Πέντε εβδομάδες από το φονικό σεισμό των 7R στη Σάμο, με ενέργειες του Δήμου, κατεδαφίζεται το κτήριο από την κατάρρευση του οποίου τραυματίσθηκαν θανάσιμα η Κλαίρη και ο Άρης, το οποίο σκοτώθηκαν η Κλαίρη και ο Άρης

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 , ο χρόνος σταμάτησε για δευτερόλεπτα στην ένδειξη 13:51:28’’(!) όταν η σεισμική δόνηση των 7R έπληξε το νησί της Σάμου. Στη σεισμική δόνηση οι δύο έφηβοι, ο 17άχρονος Άρης και η 15άχρονη Κλαίρη, τραυματίσθηκαν θανάσιμα όταν ό τοίχος του εγκαταλελειμμένου και ασυντήρητου οικήματος σε στενό της πόλης, κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε. Εκτεταμένες καταστροφές σε οικίες, επιχειρήσεις και Εκκλησίες από τις οποίες τα ιερά κειμήλια και τα τάματα των πιστών αποκαθηλώθηκαν και μεταφέρθηκαν, ενώ η αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Από το πρωί (04/12-08:40) συνεργεία του Δήμου και εργολαβικά μηχανήματα, παρά τα γραφειοκρατικά και θα ζητήματα συντονισμού των Υπηρεσιών, πραγματοποιούν εργασίες κατεδάφισης του οικήματος η κατάρρευση του οποίου στέρησε τις ζωές του Άρη και της Κλαίρης.
Αναλυτική τεχνική έκθεση από το αρμόδιο κλιμάκιο, έχει αποτυπώσει τους λόγους κατάρρευσης του οικήματος, με βασικό σημείο την κατασκευή ενός κτηρίου χωρίς μελέτη .