Επικήδειος καθηγητή στον Άρη «Αγωνιζόμαστε να σου μάθουμε τον πλούτο της γλώσσας, σήμερα να μη βρίσκουμε λόγια να σου πούμε..»

Στο τελευταίο αντίο στον 17άχρονο Άρη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ της Σάμου, στην κηδεία της 15άχρονης Κλαίρης, τα θύματα στο φονικό σεισμό των 6,7R στη Σάμο

Καθηγητής του 17άχρονου Άρη, εκφώνησε τον επικήδειο «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε: να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μη βρίσκουμε λόγια να σου πούμε.
Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μη βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17.
Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα.
Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά, ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα.
Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς. Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο -και τι δεν μάθαμε από εσένα. Μόνο ένα πράγμα, αγόρι μας, δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε: πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν».

Ο πατέρα του έφηβου μαθητή του Λυκείου, απευθυνόμενος προς όλους όσοι βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά τους, «Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», με τον κόσμο συγκινημένο να ανταποκρίνεται σε παρατεταμένο χειροκρότημα .

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και το τελευταίο αντίο στην 15άχρονη Κλαίρη, με την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ της Σάμου . Με τους συμμαθητές και τους φίλους της, ντυμένοι στα λευκά.

Στις κηδείες των δύο μαθητών παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τους Πυροσβέστες οι οποίοι εντόπισε τους δύο εφήβους μέσα στα ερείπια.