Σάμος: Δραπέτευσαν 250 λαθρομετανάστες από το Κέντρο Κράτησης (ΦΩΤΟ)

Εξέγερση και απόδραση από το Κέντρο Κράτησης Σάμου για περίπου 250 κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες.

image

Στο κέντρο Κράτησης της Σάμου είχαν μεταφερθεί 560 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες όταν κατά τη μεταφορά τους με συνθήματα άρχισαν να διαμαρτύρονται (06/04-12.45) για την κράτηση τους στους .. δυο (2) Αστυνομικούς στους οποίους είχε αναφερθεί η εποπτεία φύλαξης.
image

Οι λαθρομετανάστες ζητούσαν να ανοίξουν οι πύλες του Κέντρου Κράτησης ενώ αρνήθηκαν το σισίτειο και εκδίωξαν την εταιρεία που έχει αναλάβει την σίτιση τους. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας , του Λιμενικού, του Frontex και σε απόσταση κλιμάκιο του στρατού.

Υπό την απειλή σπασμένων  γυάλινων δοχείων  και περίπου  2 ώρες αργότερα, οι Αστυνομικοί άνοιξαν τις πύλες και 250 και πλέον λαθρομετανάστες ομαδικά αποχώρησαν με κατεύθυνση προς τη χώρα του νησιού. Οι κάτοικοι του νησιού κλειδώθηκαν στα σπίτια τους με τους λαθρομετανάστες να αλωνίζουν στη Σαμο. Αστυνομικοί της ΔΑ Σάμου επιχειρησαν να πείσουν με διάλογο τους λαθρομετανάστες να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο Κράτησης οι οποίοι απαιτούν να μεταβουν στο λιμανι Μαλαγαρίου ωστε το πλοίο της γραμμής  να τους παραλάβει και να τους μεταφερει στην ενδοχώρα.
______
*isamos.gr