Σάμος: Αστυνόμευση μετ’εμποδίων..|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

..”στην πόλη της Σάμου περιπολικό ασφαλείας για σήμερα (26/1) και αύριο (27/1) δεν υπάρχει (.. ) στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος καθημερινά υπάρχουν 20-30 κρατούμενοι κι ένας αστυνομικός σε καθήκοντα σκοπού (..) η διοίκηση η πολιτική και φυσική ηγεσία να φροντίσουν να παρέχουν στον αστυνομικό όλα τα απαραίτητα εφόδια (..) ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που είναι επιφορτισμένος”.

image

Σάμος ένα πανέμορφο νησί του βορειοανατολικού αιγαίου που και αυτό σηκώνει το βάρος μαζί με όλα τα άλλα νησιά το βάρος δεκάδων χιλιάδων μεταναστών.
Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει την καθημερινότητα των κατοίκων και αστυνομικών,που φέρουν το βάρος της αστυνόμευσης για την συνέχιση της ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ζωής στο νησί.
Αστυνόμευση που γίνεται με εμπόδια όπως προκύπτει από πληροφορίες μας το γραφείο του Αξιωματικού υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας θερμαίνεται με ένα μικρό θερμαντικό του εμπορίου το οποίο με τα βίας ζεσταίνει τα πόδια του αστυνομικού που εκτελεί τα καθήκοντα του.

image

Ο φωτισμός είναι ανεπαρκείς στον χώρο λόγο μη αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων.

image

Πληροφορούμαστε ότι στην πόλη τής Σάμου περιπολικό ασφαλείας για σήμερα 26/1 και αύριο 27/1 δεν υπάρχει, με συνέπεια να μην υπάρχει αστυνόμευση και αίσθημα ασφαλείας παρόλο τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που υπάρχουν στο νησί.
Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος καθημερινά υπάρχουν 20-30 κρατούμενοι συνήθως μετανάστες και υπάρχει ένας αστυνομικός που εκτελεί τα καθήκοντα σκοπού καταστήματος και ταυτόχρονα σκοπός κρατητηρίου πέραν του ότι στην μία περίπτωση πρέπει να φέρει όπλο ενώ στην άλλη περίπτωση όχι ο αριθμός είναι μεγάλος για να επιτηρουνται από ένα άτομο.
Οί Έλληνες αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα έχουν επιδείξη, επαγγελματίσμο, φιλότιμο, αίσθηση της αποστολής του και αυταπάρνηση ώστε να φέρουν σε πέρας την δύσκολη και μεγάλη πέριπέτεια που πέρνα η χώρα μας λόγο των εκατομμυρίων μεταναστών .
Θα πρέπει η διοίκηση η πολιτική καθώς και η φυσική ηγεσία να φροντίσουν να παρέχουν στον αστυνομικό όλα τα απαραίτητα εφόδια όσο μικρά η μεγάλα είναι αυτά ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που είναι επιφορτισμένος.


➤ elas-lyste.blogspot

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport