Κ.Μπακογιαννης: “Η τέχνη δεν έχει όρια. H στρατευμένη όμως τέχνη κρίνεται ως προς τις σκοπιμότητες της, τον “εξαγνισμό” και την “ηρωοποίηση” κατά συρροή δολοφόνου.”

Την αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου, να ανεβάσει παράσταση.. βασισμένη στο βιβλίο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.

image

Η τέχνη δεν έχει όρια. Έχει όμως η Δημοκρατία και σε αυτό το πολίτευμα, διάλογο με τρομοκράτες, δεν κάνεις. Από τη στιγμή που επέλεξαν ως κατ’ ομολογίαν “ένοπλοι αντάρτες πόλης” να εκτελέσουν δολοφονίες, πράξεις για τις οποίες έχουν καταδικαστεί εχουν απολέσει το οποίο δικαίωμα στο δημόσιο λόγο. Η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου, να ανεβάσει παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του κατάδικου τρομοκράτη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ως προς την επιλογή του έργου, με συγγραφέας το “Μιχάλη” της 17Ν, Σάββα Ξηρό. Άμεση ήταν η αντίδραση των συγγενών θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων.

image

Ο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιαννης, γιος του δολοφονημένου από τη 17Ν, Παύλο Μπακογιάννη, με το “ΩΣ ΕΔΩ” του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών, σχολίασε στην προσωπική του σελίδα.
Θα περίμενε κανείς το επίσημο Εθνικό Θέατρο να αναζητάει την έμπνευση του στους υπερασπιστές και όχι στους διώκτες της δημοκρατίας. Η τέχνη δεν έχει όρια. H στρατευμένη όμως τέχνη κρίνεται ως προς τις σκοπιμότητες της. Iδίως όταν έχει ως στόχο τον “εξαγνισμό” και την “ηρωοποίηση” ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ευτυχώς, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport