Σαλαμίνα: Με επιλεκτική διαρροή “κατ εντολήν” του Υπουργού “ενημέρωση” για οσα (δεν) έγιναν απο την ΕΛΑΣ, μετα τη δολοφονία της γυναίκας απο το σύντροφό της

Με επιλεκτικές διαρροές το επιτελείο του Υπουργού ΠροΠο Γιάννη Οικονόμου επιχειρεί να περιορίσει τις αρνητικές επικρίσεις για όσα (δεν) έγιναν απο την ΕΛΑΣ στην καταγγελία της 43χρονης από τη Σαλαμίνα η οποία κατέληξε θύμα δολοφονίας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Ο Υπουργός ΠροΠο Γιάννης Οικονόμου βριστείτε σε προγραμματισμένη συνάντηση στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από το στενό συνεργάτη του, ωστόσο η δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας Πουτου ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, προκάλεσε την αντίδραση χρηστών στα κοινωνίας δίκτυα.

Προκειμένου αυτά τα σχόλια να περιοριστούν,  με διαρροή σε επιλεκτική ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ διακινήθηκε απο το στενο συνεργάτη του Υπουργού ενημέρωση, όσα (δεν) έγιναν στην καταγγελία της 43χρονης.

Αφού παρατίθεται αναφορά σε επεισόδιο μεταξύ τους ζεύγους, διευκρινίζεται ότι «Την 2/12/2023 και περί ώρα 12:00 η 43χρονη… , μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας και υπέβαλε έγκληση σε βάρος του συντρόφου της ….  για Ενδοοικογενειακή βία και Υπεξαίρεση».

Στη διαρροή υπαρχει αναφορά σε στοιχεία απο την καταγγελία της 43χρονης Γεωργίας Πουτου, και την οικογενειακή της κατάσταση καθως επίσης για το επεισόδιο που διεξήχθη μεταξύ του ζευγαριού και του 15χρονου ΑμεΑ γιου της γυναίκας. Ενώ εκτενής αναφορά υπαρχει για την εφαρμογή panic button, «την οποία και εγκατέστησαν στο κινητό της, προκειμένου να το ενεργοποιήσει σε περίπτωση που κινδυνεύει. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει να έχει ενεργοποιηθεί από το θύμα η εφαρμογή για το panik button. [..]» επισημάνει το ίδιο κείμενο αστυνομικής εγγραφής των γεγονότων. 

Μπορεί ο ειδικός Συμβουλος του Γιάννη Οικονόμου τον οποίο συνοδεύει σε όλη την Κοινοβουκευτικη θητεία του και μέχρι σήμερα να θεωρεί ότι η «ενημέρωση διαμοιραζεται προς όλους του διαπιστευμένους Συντάκτες στους ίδιους χρόνους και χωρίς “επιλογές“», ωστόσο θα χρειαστεί να προβεί σε “ενδοσκόπηση” καθώς η διαρροές είναι επαναλαμβανομενες και επιλεκτικές. Στην πιο πρόσφατη με επίκληση του “κατ εντολήν του Υπουργού” ο οποίος αν δεν ξερει (απίθανο) να μάθει και αν γνωρίζει οφείλει να βαλει ενα τέλος στις ενημερώσεις κατ επιλογήν “αρεσκείας”.

Nantiareport.gr Ενημερωτικά, τα περιστατικά αστυνομικής έρευνας και διευθετησης πολυ δε περισσότερο οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας δεν ενδείκνυνται για (μικρο)πολιτική και προσωπικές σκοπιμότητες .

Αλεξίου Νάντια