Σαλαμίνα: «Ήμουν αποφασισμένος, δεν άξιζε να ζει»- Ενώπιων των Εισαγγελικων Λειτουργών ο καθ’ομολογίαν δράστης δολοφονίας της συντρόφου του

Τι δική του εκδοχή στα γεγονότα και στα κίνητρα που τον όπλισαν και δολοφόνησε εν ψυχρώ τη σύντροφό του Γεωργία Πούτου, στο πατρικό της σπίτι στη Σαλαμίνα, παρέθεσε ενώπιων του Εισαγγελέα ως καθ’ομολογίαν δράστης της δολοφονίας ο κατηγορούμενος

«Αποφάσισα να το κάνω (σσ δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας Πούτου) από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 71χρονος Χρήστος Παττακός. Σε ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να χωρίσει την 43χρονης, φέρεται να απολογήθηκε «γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει; Πώς μου το έκανε αυτό;», με τον ίδιο να εξηγεί ότι ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο 15χρονο γιο της Γεωργίας Πούτου, για τον οποίο ανέφερε «Κρίμα για το παιδί. Το παιδί το αγαπάω. Κρίμα που θα μείνει μόνο του. Γι’ αυτό περίμενα να φύγει το παιδί από το σπίτι, ώστε να μη είναι μπροστά. Δεν είχα φύγει από τη Σαλαμίνα μετά το περιστατικό (σ.σ.: τον ξυλοδαρμό της 43χρονης το βράδυ της Παρασκευής) και κοιμόμουν στο αυτοκίνητο. Ήξερα τι ώρα φεύγει το παιδί και μόλις έφυγε πήγα στο σπίτι».

«Την πυροβόλησα τρεις φορές και την πέτυχα δύο. Ήμουν αποφασισμένος να το κάνω. Το όπλο το πήρα από έναν Ρομά στη Σαλαμίνα πριν τρεις ημέρες. Το αγόρασα 400 ευρώ. Μετά τους πυροβολισμούς πήγα στο Κερατσίνι σε μια καφετέρια και ήπια έναν καφέ και έμεινα στο αμάξι. Σκεφτόμουν ή να παραδοθώ ή να αυτοκτονήσω. Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα. Ένιωσα προδομένος μετά από τόσα χρόνια σχέσης. Δεν έπρεπε να μου το κάνει αυτό» κατέληξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Ο 71χρονος μετήχθη (06/12-11.50) στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, συνοδευόμενος από Αστυνομικούς της Ασφάλειας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, χωρίς ωστόσο νομική εκπροσώπηση καθώς δεν έχει δηλώσει παράσταση νομικής υποστήριξης.

Μετά τη σύλληψή του αργά το απόγευμα της Τετάρτης (05/12-19.00) στην προανακριτική απολογία του, ομολόγησε ότι σκότωσε την 43χρονη σύντροφό του, καθώς όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, «ήταν με άλλον και αποφάσισα να τη σκοτώσω» για να συμπληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr «της άξιζε. Για να μάθει αφού δεν αναγνώρισε τα όσα έκανα για εκείνη» φέρεται να απολογήθηκε χαρακτηριστικά ο 71χρονος .

Μετά την άσκηση της Ποινικής Δίωξης σε βάρος του από τον Εισαγγελέα Πειραιά, παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο αιτήθηκε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (07/12) προκειμένου από κοινού να αποφανθούν για την μετέπειτα ποινική του μεταχείριση.