Ρουβίκωνας για Κουφοντίνα: «Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη»- Αντιδράσεις απο τη ΝΔ

Με ανάρτησή του στα Κοινωνικά δίκτυα, την οποία ωστόσο στη συνέχεια απέσυρε ο Ρουβίκωνας, τίθεται σε υπεραστηρικτική του κατεύθυνση. Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Ανάρτηση η οποία παρέμεινε δημοσιευμένη για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια «αποσύρθηκε» η συλλογικότητα του Ρουβίκωνα έλαβε θέση στην απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής να χορηγηθεί διήμερη άδεια στον κατάδικο τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

IMG_20171109_214836

“Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού.
Η άδεια – ενώ τη δικαιούταν – άργησε χρόνια. Άργησε, καθώς ο Κουφοντίνας δεν έδινε – δεν έδωσε – τη “δήλωση μετανοίας” που του ζητούσε το Καθεστώς. Δεν βγήκε να αποκηρύξει τη δράση του. Δεν είπε “έκανα λάθος”. Δε λύγισε, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτε πιο δελεαστικό για έναν αιχμάλωτο απ’ την – έστω στιγμιαία – απελευθέρωση του. Δεν εμφάνισε τις Ιδέες του σαν “σφάλματα του παρελθόντος”. Δεν τις ξεφτίλισε. Έτσι τις κράτησε ζωντανές.” ανέφερε στο κείμενό του η συλλογικότητα του Ρουβικωνα.

Ωστοσο τοσο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλα και η Ντόρα Μπακογιάννη, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά των μελών του Ρουβίκωνα, αποδίδοντας αρχηγό τους, το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από βήματος της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν αυτήν την πραγματικότητα. Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Ομάδες τραμπούκων υπό την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και τρομάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα σήμερα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επανάσταση.

Ως πότε θα συνεχίσετε να υποβαθμίζετε αυτές τις πράξεις; Κανείς δεν έπιασε απ’ ευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, μετά στις μολότοφ, και μετά στο καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε αυτά τα σημάδια ακίνδυνα;» διερωτήθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΝΔ.