Αντιδράσεις των ΗΠΑ στην άδεια του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Η απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής να χορηγηθεί διήμερη άδεια στον κατάδικο τρομοκράτη της 17Ν, προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.

Πέρασε την πύλη προς την εξόδου από το 2002 έγκλειστος στον Κορυδαλλό, καταδικασμένος σε 11ισόβια για τις εκτελέσεις της Τρομοκρατικής Οργάνωσης, Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «Λουκάς» της 17Ν, κατά τη διάρκεια της διήμερης άδειας που του χορηγήθηκε υποχρεούται να δίνει παρόν δυο φορες τη μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βαρνάβα.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
«Ενώνω τη φωνή μου με άλλες ανά την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα για την απογοητευτική απόφαση της άδειας ενός καταδικασμένου τρομοκράτη, δολοφόνου και ηγέτη της 17 Νοέμβρη» έγραψε στο twitter ο Τζέφρι Πάιατ, και συμπλήρωσε: «Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».

Στο σπίτι οπου θα διανέμει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο Βαρνάβα μένει η σύζυγός του- παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στον Κορυδαλλό, στις 11 Δεκεμβρίου του 2002, Αγγελική Σωτηροπούλου καθώς και ο γιος της Έκτορας.