Ρομά συνελήφθησαν για κλοπές- Έκοβαν καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα- Πώς δρουν τα μέλη του κυκλώματος (video)

Έκλεβαν  καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα, και αποχωρούσαν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, ωστόσο οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις έρευνες των Αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν σε συλλήψεις δύο Ρομά στα βόρεια προάστια

Συνολικά 9 κλοπές καταλυτών από παρκαρισμένα οχήματα, σε  περιοχές της Αττικής, είχαν διαπράξει οι δύο Ρομά, τους οποίους συνέλαβαν Αστυνομικοί της Ασφάλειας σε αντίστοιχες υποθέσεις μετά από καταγγελίες των ιδιοκτητών των οχημάτων.

Οι δύο Ρομά με συνεργούς ομόφυλούς τους, εφοδιασμένοι με επαγγελματικούς γρύλους, τροχούς και πριόνια, προσέγγιζαν ξημερώματα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα παλαιού τύπου και αφαιρέσουν τους καταλύτες. Το επόμενο πρωί οι κάτοχοι των οχημάτων έβρισκαν τα οχήματά τους κατεστραμμένα ή και αναποδογυρισμένα όπως ο ιδιοκτήτης του POLO στο Μαρούσι, το πρωί της Πέμπτης (26/11) με τους Ρομά να έχουν επιχειρήσει να αποκολλήσουν τον καταλύτη του.

Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (23/11) στην περιοχή της Πεύκης, πλήρωμα περιπολικού συνέλαβε επ’  αυτοφώρω τον 56άχρονο Ρομά, να έχει ανυψώσει με γρύλο σταθμευμένο όχημα και να ενεργεί απόπειρα με τη χρήση τροχού να αποκόψει τον καταλύτη από το σύστημα εξάτμισης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τ.Α. Πεύκης- Λυκόβρυσης, διαπιστώθηκε ότι ο 56άχρονος Ρομά, είχε διαπράξει κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο 7 κλοπές καταλυτών από σταθμευμένα οχήματα στις περιοχές της Πεύκης, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Ν. Φιλαδέλφειας.

Στο πλαίσιο ελέγχων τήρησης των μέτρων για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού, τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/11) συνελήφθη στο Χαλάνδρι 27άχρονος Ρομά, καθώς στο όχημα στο οποίο επέβαινε κατά τον έλεγχο βρέθηκαν δύο κομμένοι καταλύτες και 4 πριόνια. Σε παρακείμενο σημείο από τη σύλληψή του, από αναζητήσεις, οι Αστυνομικοί εντόπισαν ανυψωμένο με γρύλο σταθμευμένο όχημα από το οποίο επιχείρησε να αποκόψει τον καταλύτη χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την απόπειρα και το εγκατέλειψε, έχοντας προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Και για τους δύο Ρομά σχηματίσθηκαν δικογραφίες και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελεά.

Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί ανάλογες πρακτικές από τους κακοποιούς να διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό και αδιαφορώντας για τους περαστικούς και την καταγραφή από τις κάμερες, σε ένα μόλις λεπτό αποκολλούν καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα, όπως στο βιντεοληπτικό υλικό από τη Βρετανία .