“Φάνη, η Αστυνομία έχει ανάγκη παιδιά σαν εσένα!”

Πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή της ΕΛΑΣ, ο άλλοτε μαθητής Γυμνασίου ο οποίος είχε δωρίσει με τα χρήματα απο τα κάλαντα ασύρματο στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα,  μια προσωπική αναφορά ενστόλου ο οποίος τον γνώρισε ως πολίτη και σήμερα του απευθύνεται ως Δόκιμο

«Αυτό το υπέροχο παιδί στα 14 του έδωσε όλες τις οικονομίες του για να δωρίσει έναν ασύρματο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, Κιάτο Κορινθίας.
Είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω αυτό το υπέροχο παιδί, το οποίο είχε μοναδικό όνειρο ζωής να υπηρετήσει , με όλη την σημασία της λέξης, την ελληνική αστυνομία.
Τόσο αγνός, τόσο ρομαντικός, τόσο ονειροπόλος που από την μία με γοήτευε και από την άλλη με συγκρατούσε στο να μην τον προσγειώσω στην ωμή πραγματικότητα.
Τελικά πραγματοποίησε το όνειρό του και εύχομαι από καρδιάς να μην το μετανιώσει ποτέ και για κανέναν λόγο. Εύχομαι να μην αλλοιωθεί και να φύγει γερός και ανέγγιχτος από όλα όσα θα βιώσει σε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Πάνω απ’ όλα εύχομαι να είναι πάντα υγιής και να προσφέρει όλα όσα θέλει και μπορεί.
Ναι, έχω ενστάσεις πολλές, αλλά σίγουρα δεν έχω το δικαίωμα να του χαλάσω το όνειρό, γιατί μέσα από αυτόν αναγνωρίζω την δική μου εφηβεία.
Και όσες δυσκολίες και αν βρέθηκαν, δεν θα πάψω ποτέ να σέβομαι ένα Σώμα που έχει νεκρούς και τραυματίες στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί ζωές, περιουσίες και αξίες απλών ανθρώπων.
Ναι, έχω πολλές ενστάσεις αλλά υπερνικά η ανάγκη μου να φωνάξω πως, “Φάνη, η αστυνομία έχει ανάγκη παιδιά σαν εσένα”.
Καλή σταδιοδρομία, υγεία, ψυχική δύναμη και γερό στομάχι για να αντέχεις τα στρεβλά.
Και μην επιτρέψεις σε κανέναν και ποτέ να σε κάνει να μετανιώσεις για την επιλογή σου και να την υπερασπιστείς μέχρι τέλους με κάθε τίμημα.» Δ.Α.