Ρομά συμμορίες σε Σπάτα και Μέγαρα διέπρατταν απαγωγές, εκβιάσεις και κλοπές- Συνελήφθησαν επτά ρομά

Συμμορίες ρομά που διέπραττε συστηματικά απαγωγές, εκβιάσεις και κλοπές από οικίες, σε Σπάτα και Μέγαρα εξαρθρώθηκαν με συλλήψεις επτά ρομά από το τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων και την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής

Ρομα μέλη συμμορίας είχαν προβεί σε αρπαγες δύο ομόφυλών τους σε Μέγαρα και Κορινθία, ενώ ταυτοποιήθηκαν σε 25 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Μέγαρα, τη Σαλαμίνα και τα Εξαμιλια Κορινθίας, συνελήφθησαν επτά ρομα, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη ομόφυλος τους ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος των ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει αρπαγές και εκβιάσεις με ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι ρομά είχαν συγκροτήσει συμμορία και από πληροφορίες που είχαν στοχοποιούσαν ομόφυλούς τους, για τους οποίους γνώριζαν ότι κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Με εισβολή στις οικίες τούς, με απειλή όπλων, τούς απομάκρυναν με βία και τους μετέφεραν σε άλλη περιοχή ενώ επικοινωνούσαν με τις οικογένειες τους, με απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητά του, εκβίαζαν για την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Παραλαμβαναν τα χρήματα και στη συνέχεια απελευθέρωναν το θύμα τους σε κοντινή απόσταση.

Σε άλλες έκνομες ενέργειες, η συμμορία των ρομά διέπραττε κλοπές από οικίες σε απομονωμένα σημεία και κοντά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αφού προηγουμένως συγκέντρωναν πληροφορίες για τις ώρες απουσίας των ενοίκων και την οικονομική τούς κατάσταση αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κυνηγετικα όπλα και αντικειμένων αξίας.

Σε κατ οίκον έρευνες στις οικίες των τριών ρομα κατηγορουμένων κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τρία κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκαν επίσης και τέσσερα «επιχειρησιακά» οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους.

Οι ρομα συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.