Ρομά και επίορκοι υπάλληλοι του ΟΣΕ εξαπατούσαν τον Οργανισμό

Υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με μίζες, από την πώληση σκραπ  σε τρία κυκλώματα Ρομά.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εξαπάτησης του ΟΣΕ με εμπλοκή με τη σύλληψη οκτώ υπαλληλων του Οργανισμού και 11 Ρομά, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, να κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με μίζες τις οποίες λάμβαναν από την πώληση σκραπ, σε τρία κυκλώματα Ρομά.

Οι Ρομά χορηγούσαν “μίζες” στα μέλη των επιτροπών και “έπαιρναν” τους διαγωνισμούς.

Όπως διακριβώθηκε σε εσωτερικό έλεγχο τα επιορκα μέλη των επιτροπών και με τη χορήγηση παραστατικών απο διευθυντή Υπηρεσίας του ΟΣΕ από το 2015, είτε παρέδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σκραπ από την πληρωτεα είτε μικρότερη ώστε να “κερδίσουν” τη διαφορά.

Σε αποθήκη του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν 300 τόνοι σκραπ.

Κατά την έρευνα διακριβώθηκε για τρεις υπαλλήλους του ΟΣΕ οτι είχαν λάβει από #€15.000 έως #€25.000 μίζες, ενώ συνολικά οι οκτώ συλληφθέντες είχαν λάβει μίζες #€100.000, με τις πληρωμές να γίνονται από και προς βουλγαρικες τράπεζες.

Επίσημες ανακοινώσεις (15/12-12.30) για την υπόθεση θα παραχωρήσει ο Υπουργος Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.