ΑΤ Αγ.Μύρωνα, Ηράκλειο: Εισέβαλλε στο Αστυνομικό Τμήμα- Κινδύνευσαν Αστυνομικοί

Ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό που θα προκαλούσε – εάν δεν είχε αποφευχθεί στο παρά πέντε – μια ασύλληπτη τραγωδία με θύματα πολίτες και αστυνομικούς, εκτυλίχθηκε μέσα σε αστυνομικό τμήμα του νομού Ηρακλείου.

Πολίτης σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο αστυνομικό τμήμα, έβρισε τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και αφού λούστηκε με βενζίνη, στη συνέχεια περίλουσε τους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε στη συνέχεια να βάλει φωτιά!
Το τρομερό αυτό γεγονός σημειώθηκε χθες το πρωί στο Β Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, πρώην Α.Τ Αγίου Μύρωνα. Το άτομο που επιχείρησε να καεί αλλά και να κάψει ζωντανούς έναν πολιτικό υπάλληλο και έναν αστυνομικό, είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο παραλίγο Νέρωνας, έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα κρατώντας στα χέρια του ένα μπιτόνι από αυτά που περιέχουν απιονισμένο νερό. Μόνο που το περιεχόμενο δεν ήταν νερό αλλά βενζίνη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 50χρονος- κατάγεται από χωριό του δήμου Γόρτυνας- φτάνοντας στο τμήμα, απευθύνθηκε αρχικά στον πολιτικό υπάλληλο και στη συνέχεια στον αστυνομικό. Όταν τον ρώτησαν τι θέλει, φέρεται να είπε « μας έχετε γ…, κ… παιδα!» Σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε το μπιτόνι, έριξε μεγάλη ποσότητα βενζίνης πρώτα στον πολιτικό υπάλληλο, στη συνέχεια στον αστυνομικό κι αμέσως μετά «λούστηκε» και ο ίδιος με το εύφλεκτο υγρό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εμφάνισε έναν αναπτήρα και απείλησε ότι θα τους βάλει φωτιά, ενώ ούρλιαζε. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε να ανάψει τον αναπτήρα, δεν τα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια και αμέσως οι δύο άνδρες του επιτέθηκαν, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν τον αναπτήρα πριν «λαμπαδιάσουν» και οι τρεις.
Επάνω στην πάλη που ακολούθησε για να «αφοπλιστεί» ο 50χρονος, ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία και ξέφυγε από το τμήμα. Κατευθύνθηκε λίγα μέτρα προς το σημείο όπου είχε παρκάρει το αγροτικό του όχημα. Μάλιστα, φέρεται να προσπάθησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό – δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τον ίδιο που προσπάθησε και να κάψει- , ο οποίος κατάφερε να τον αποφύγει και να μην τραυματιστεί σοβαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει ένα τραύμα στο πόδι και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής . Επίσης ο 50χρονος, με το αυτοκίνητό του, προκάλεσε μικρής έκτασης ζημιές σε ένα σπίτι της περιοχής.
Ο 50χρονος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκε από τον Άγιο Μύρωνα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο «θερμό» επεισόδιο συγκράτησαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και τα διαβίβασαν σε συναδέλφους τους, οι οποίοι περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή.
Μετά από αρκετή ώρα αναζητήσεων ο 50χρονος βρέθηκε να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Κι εκεί όμως αντιστάθηκε αρχικά της σύλληψης κι επιχείρησε και πάλι- όπως αναφέρουν αστυνομικοί- να τους χτυπήσει με το όχημα που οδηγούσε.
Είναι άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακινητοποιήθηκε πριν βλάψει κάποιον άλλο. Όταν του έγινε σωματικός έλεγχος βρέθηκε να έχει ένα μαχαίρι, ενώ άλλο ένα μαχαίρι βρέθηκε και στην καμπίνα του αγροτικού οχήματος.
Στο Β Αστυνομικό Τμήμα όπου οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου παρέμεινε γι αρκετή ώρα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές «ο 50χρονος ήταν στον κόσμο του. Δεν επικοινωνούσε, δεν έδωσε καμία απάντηση όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε. Έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι του λένε και το τι είχε κάνει».
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για όλες τις πράξεις που φέρετε να διέπραξε, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, κοκ και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα

Ποιος είναι ο 50χρονος

Ο 50χρονος είναι εντυπωσιακό ότι δεν ήταν καν γνωστός στην Αστυνομία. Δεν είχε απασχολήσει ούτε για τροχονομική παράβαση. Ο ίδιος μένει σε χωριό που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τον Άγιο Μύρωνα και λέγεται από αστυνομικούς ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο, κάποια παρεξήγηση που να στάθηκαν η αφορμή για την χθεσινή επίθεση που σχεδίασε.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρακολουθούνταν από ψυχίατρο όχι δημόσιου νοσοκομείου, αλλά ιδιώτη και η ΕΛ.ΑΣ δε γνώριζε μέχρι και χθες την ασθένειά του. Από το περιβάλλον του, όπως λένε αστυνομικοί, έγινε γνωστό ότι παρά το ότι τον παρακολουθούσε ιδιώτης γιατρός, εκείνος δεν λάμβανε την αγωγή του.
Μάλιστα, πριν επιτεθεί στο τμήμα φέρεται να είχε καβγαδίσει με τον ηλικιωμένο πατέρα του και με την αδερφή του.

_________________

* του Θάνου Περβολαράκη, ΠΑΤΡΙΣ