Ρόδος: Ομολόγησε άλλες δύο δολοφονίες η οικιακή βοηθός

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την ομολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού μετά τη δολοφονία της υπέργηρης κατάκοιτης γερόντισσας την οποία φρόντιζε, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά θέματα

Η 45χρονη ως δράστιδα δολοφονίας με ασφυκτικό θάνατο της ηλικιωμένης Φλώρας Καζέλλη την οποία φρόντιζε  γιατί δεν την άφηνε να κοιμηθεί, φέρεται να έχει ομολογήσει συμμετοχή και σε άλλες δύο δολοφονίες .

Η 45χρονη φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της στους αστυνομικούς ότι το 2011 χορήγησε σε ηλικιωμένη τον οποίο φρόντιζε στη Λέρο, μεγαλύτερη ποσότητα των φαρμάκων που του είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός του. Ενω νωρίτερα φέτος χορήγησε σε διαβητική την οποία φρόντιζε ζάχαρη, καθώς σε ένα ακόμα περιστατικό κατά το τρέχον έτος άσκηση βίας σε ηλικιωμένη την οποία φρόντιζε με συνέπεια πέντε μετά να καταλήξει. Οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους συγγενείς της ηλικιωμένης δήλωσαν ότι ο θάνατός της επήλθε ενώ είχαν ήδη απομακρύνει την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο NantiaReort.gr ότι εξετάζουν την ομολογία  της 45χρονης, ωστόσο δεν έχει προκύψει συσχετισμός με ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων ή υποθέσεις που εκκρεμούν προανακριτικά για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου .

Όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικοί η 45χρονη οικιακή βοηθός αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας και κρίνεται ως ψυχιατρικά ασταθές άτομο. Κατά το παρελθόν, είχε νοσηλευτεί σε κρατικό ίδρυμα ψυχικής υγείας και έλαβε εξιτήριο. Επέστρεψε στο Ρόδο όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και φρόντιζε ηλικιωμένα άτομα στο χωριό Καλυθιές. Τον τελευταίο μήνα είχε την αποκλειστική φροντίδα της ηλικιωμένης η οποία δεν ήταν αυτοεξυπηρετούμενη και αντιμετώπιζε ψυχολογικά και κινητικά προβλήματα.

Η 45χρονη φέρεται επίσης να ομολόγησε ότι ειχε αποπειραθεί να δολοφονήσει με ζώνη.αρχικώς το γιο της Ταξιάρχη σε ηλικία ενός έτους. Όπως η ίδια ισχυρίζεται είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή της και προχώρησαν στον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο Λέρου.

Η υπόθεση ως δικογραφία έχει διαβιβαστεί στις Δικαστικές Αρχές της Ρόδου, ενω Εισαγγελέας και Ανακρίτρια πρόκειται να αποφασίζουν αν η 45χρονη είναι ικανή να καταθέσει και στη συνέχεια την ποινική της μεταχείριση .