Ρόδος: Νύφη παρέσυρε με το όχημα στο οποίο επέβαινε την πεθερά της

Με κακώσεις στο κεφάλι, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, θύμα εμπρόθετης παράσυρσης από το όχημα της εν διαστάσει συζύγου του γιου της

Κατηγορούμενη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης της 68χρονης μητέρας του εν διαστάσει συζύγου της, παραπέμπεται (21/10) στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου42χρονη κάτοικος Αρχαγγέλου Ρόδου.

Η 42χρονη βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της και γιο της 68χρονης, από τον περασμένο Φεβρουάριο (2022) και έκτοτε αντιδικούν ενώπιον των Δικαστηρίων .

Όπως περιγράφεται στα δικογραφικά έγγραφα της υπόθεσης μεταξύ των δύο γονέων, το απόγευμα της 17ης Ιουνίου 2022 κι ενώ ο πατέρας βρισκόταν στην εργασία του και το 6χρονο τελούσε υπό την επιτήρηση της 68χρονης μητέρα του (σσ γιαγιάς), δύο παιδιά μετέβησαν στην οικία και πρότειναν να τα ακολουθήσει για παιχνίδι στην αυλή.

Η απουσία της ανήλικης, προκάλεσε την κινητοποίηση της γιαγιάς της, η οποία εντόπισε το 6χρονο κορίτσι στο όχημα της 42χρονης μητέρας της,   η οποία διαμένει σε κοντινή απόσταση. Όπως η ίδια υποστήριξε στις Αρχές, είχε εντοπίσει την ανήλικη κόρη της και τη μετέφερε στο ΑΤ Αρχαγγέλου για να καταγγείλει πλημμελή εποπτεία των ανήλικων παιδιών τους. Ωστόσο ο  πατέρας διατείνεται ότι η εν διαστάσει σύζυγός του σκηνοθέτησε επεισόδιο και συνθήκες για να αποδείξει ότι η φύλαξη του παιδιού ήταν πλημμελής στο περιβάλλον του πατέρα.

Η 68χρονη προσπάθησε να σταματήσει την πορεία του οχήματος της εν διαστάσει συζύγου του γιου της, προκειμένου να παρεμποδίσει την διαφυγή της με την εγγονή της, με την 42χρονη να την παρασύρει με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι. Η κατηγορούμενη ωστόσο φέρεται να ισχυρίζεται ότι η πεθερά της “πετάχτηκε” μπροστά στην πορεία της, χωρίς να έχει δυνατότητα να ακινητοποιήσει το όχημά της.

Είχε προηγηθεί δικαστική αντιπαράθεση για το πρώην ζευγάρι, αναφορικά με την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους, αγοριού ηλικίας 13 ετών κι κοριτσιού ηλικίας 6 ετών. Ο 51χρονος πατέρας, με επίκληση του ισχυρισμού ότι η μητέρα και το περιβάλλον της ασκούν βία ενάντια του 13χρονου αγοριού, άσκησε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έλαβε με προσωρινή διαταγή (14/05) την επιμέλεια  των δύο παιδιών τους .

Ο 13χρονος μετακόμισε στο σπίτι του πατέρα, ο οποίος εργάζεται και τον συνδράμει η μητέρα του και η οικογένειά της, ενώ η 6χρονη παρέμεινε με την μητέρα, παρά την προσωρινή διαταγή.

Η 42χρονη μητέρα, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον περασμένο Ιούνιο σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για παραβίαση της προσωρινής διαταγής, με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει συνθήκη και με δόλιους τρόπους έχει “πείσει” την 6χρονη κόρη τους να μην αρνείται να μείνει μαζί του. Ωστόσο με απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο σπίτι του πατέρα, όπου ήδη διαμένει ο μεγαλύτερος αδελφός της .