Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη θύμα βιασμού

Με νοητική υστέρηση το 8ετών κορίτσι το οποίο εξετάσθήκε παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και προέκυψε σεξουαλική κακοποίηση ωστόσο, δεν υπήρξε διαφωτιστική

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με ανώνυμη επιστολή στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην οποία ο συντάκτης ανέφερε ότι κοριτσάκι πολυμελούς οικογένειας ήταν θύμα βιασμού. Άμεσα διαβιβάστηκε παραγγελία προκαταρκτικής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τη διερεύνηση της υπόθεσης και οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία της 8χρονης και μετέφεραν το κορίτσι στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Η ανήλικη τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική ενώ με διάταξη της Εισαγγελέως αφαιρεέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της 8χρονης από την μητέρα της και ανετέθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, Ρόδου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι μια φωτογραφία με τα τραύματα που έφερε η 8χρονη, και ήταν καταχωρημένη στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας, είχε ληφθεί από την ίδια και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού.

Κατά την ιατροδικαστική εξέτεση, ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα γεννητικά σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης, ωστόσο δεν έχει προκύψει ο τρόπος που προκλήθηκαν,ε νώ ούτε η παιδοψυχολόγος κατέληξε στα πραγματικά περιστατικά. Ενώ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι οι κακοποιήσεις επήλθαν από αντικείμενο, ενώ η 8χρονη έχει εκφράσει «παράπονο» για συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, χωρίς να προκύπτει ο δράστης .

Σημειώνεται ότι και η μητέρα φέρεται να αντιμετωπίσει νοητική υστέρηση ενώ μετά την γέννηση του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου, είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια, με την ανατροφή των ανήλικων παιδιών της μονογονεϊκής οικογένειας έχουν αναλάβει οι γονείς της.