Ρόδος: Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αστυνομικός Σκύλος Ανίχνευσης Ναρκωτικών, Schwartz

Σε εκδήλωση Ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Ρόδου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και σκύλου

 

Σε μία διαδραστική και πολυθεματική παρουσίαση, μαθητές του Γυμνασίου  Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου της Ρόδου, ενημερώθηκαν προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα.

Ο Αστυνομικός Σκύλος Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών, Schwartz, με τον Εκπαιδευτή Σκύλων Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών Αρχιφύλακα Δημήτριο Κυμπάρη, επέδειξαν στους μαθητές τις εξειδικευμένες ικανότητες του σκύλου και η «παράστασή» τους κέρδισε τις εντυπώσεις και κινητοποίησε συναισθηματικά τους μαθητές για τον ισχυρό δεσμό ανθρώπου-ζώου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με τη σχέση σκύλου και ανθρώπου, καθώς και οι υποχρεώσεις της υιοθεσίας ενός ζώου. Οι τακτικές βόλτες που χρειάζονται για την κοινωνικοποίησή του και ο καθαρισμός ακαθαρσιών του από τους κοινόχρηστους χώρους, με τη χρήση ειδικής σακούλας είναι από τα βασικά στοιχεία για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – ζώου. Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση των σκύλων, υπάρχουν ειδικές κορδέλες που τοποθετούνται πάνω στο κολάρο, οι οποίες πληροφορούν τον βαθμό κοινωνικότητάς τους.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εθελόντριες του Φιλοζωικού Συλλόγου διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου . Οι μαθητές εξεπλάγησαν όταν άκουσαν ότι τα αδέσποτα ζώα πλησιάζουν τα 3000 σε ολόκληρο το νησί μας και το Κυνοκομείο φιλοξενεί 420 αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες, που χρειάζονται στέγη και ιατρική περίθαλψη.

___________________

* Επιμέλεια: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός & Δέσποινα Μηνά, Βιολόγος