Ρέθυμνο: Εργαζόμενοι στην επιχείρηση Λεμπιδάκη οι δύο από τους Κρήτες απαγωγείς του επιχειρηματία

Τις επαφές και διασυνδέσεις των απαγωγέων ερευνούν οι Αρχές της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση της Αστυνομικής επιχείρησης στην απελευθέρωση του επιχειρηματία .

Από τα εως τώρα προανακριτικά στοιχεία, ως δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία φέρονται να εμπλέκονται 15άτομα -με τους 8 να έχουν συλληφθεί στη συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση (02/10-06.00) – έχουν καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου Κρήτης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες Κρητικός  στην καταγωγή- έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις- ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες από το Ρέθυμνο, 23άχρονος κατηγορούμενος για πυρά σε βάρος γυναίκας, ο ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά,  ενώ ερευνάται για εμπλοκή του στην υπόθεση ατόμο, με κρητική καταγωγή, με εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου (02/ 2009) στο Καβούρι Αττικής, με τον ίδιο να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή. Για δύο από τους συλληφθέντες έχει προκύψει ότι ειχαν εργαστεί -στο παρελθόν – στην επιχείρηση της οικογένειας Λεμπιδάκη, ενω μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, Μανώλης Δράκος, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο κατά την Αστυνομική επιχείρηση.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση στην Αθηνα, συνελήφθη ανδρας ο οποιος φέρεται ως ο “τηλεφωνητής”, ο οποίος ειχε αναλαβει την επικοινωνία με τους συγγενείς του επιχειρηματία για να διαπραγματευτεί την καταβολή των λύτρων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ανήλικη άκρη συλληφθέντα, η παρουσιά και η εμπλοκή, στην απαγωγή εξετάζεται.

Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι.

 Το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων, μέχρι τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, είναι μικρής και μεσαίας παραβατικότητας, ενώ δεν έχουν -μέχρι στιγμής προκύψει- επαφές τους με βαρυποινήτες ή εγκλείστους καταδικους για απαγωγές που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων ουτε με τους δράστες της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου .

Οι απαγωγείς είχαν διακριτούς ρόλους ενώ ο χώρος στο οποίο κρατούσαν παράνομα τον επιχειρηματία, λειτουργούσε ως μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, και εξυπηρετούσε κοινό, στην “γέφυρα Ζουρίδας”, παραπλέυρως της εθνικής οδού, σε απόσταση σχεδόν 5χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για το τελευταίο κρησφύγετο από τα πέντε που είχαν αλλάξει οι απαγωγείς. Κατά την έφοδο στο πλαίσιο της Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη σε καθήκοντα σκοπού Σκοπιανός, κάτοικος ΘΣΝ, ο οποίος συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Ήταν τον περασμένο Ιούλιο, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, σε έλεγχο  στους τρείς επιβαίνοντες οχήματος, προέκυψαν ότι κάνεις τους δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο καθως τα είχαν πετάξει νωρίτερα, με αυτή τους την ενέργεια να προκαλούν υποψίες στους έμπειρους Αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ειναι καλά στην υγεία του παρά τη μεγάλη παραμονή του σε καθεστώς ομηρείας. Εντοπίσθηκε δεμένος, σε στρώμα στο πάτωμα, με αλυσίδα από το πόδι ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, και φανερά αδυνατισμένος. Άμεσα οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, όπου έσπευσαν τα μέλη της οικογένειά του που αγνωνιούσαν για τη ζωή του.