Ρέθυμνο: Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Λαμπιδάκη

Η επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην εξιχνίαση και σύλληψη των δρατών της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη και η απελευθέρωσή του, προκάλεσε θετικές αντιδράσεις και σχόλια με αποδέκτη την ΕΛΑΣ.

Μηνύματα για την επιτυχή έκβαση της Αστυνομικής επιχείρησης και την διασφάλιση της ακεραιότητας του ομήρου, έστειλαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Ιωάννης, δήλωσε στο cretalive, «Tο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους συνεβαλαν», ανακουφισμένος μετά την αίσια έκβαση της  6άμηνης ομηρειας του γιου του.

“Δεν υπήρξε αντίσταση, υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

«Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας» ανέφερε την εξιχνίαση της απαγωγής Λεμπιδάκη,  ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.  «Η Αστυνομία είχε τις πληροφορίες, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να δράσει», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ πρόσθεσε, «σημαντικό είναι ότι ο άνθρωπος είναι σώος και βρίσκεται κοντά στους δικούς του».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει ο αναπληρωτής Υπουργός, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, «είναι αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του. Η άμεση απελευθέρωση και η άμεση σύλληψη είναι μεγάλες επιτυχίες για την Ελληνική Αστυνομία» επεσήμανε.

«Όλοι θα θέλαμε να έχει τελειώσει πιο πριν αυτή η ιστορία, αλλά αποφεύγαμε βεβιασμένες κινήσεις. Έπρεπε να γίνουν όλα με μεγάλη προσοχή, σε συνεργασία με την οικογένεια, ώστε να διασφαλιστεί η ζωή του», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός και κατέληξε πως «τώρα και ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και λύτρα δεν έχουν καταβληθεί και έχουν γίνει συλλήψεις».

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της πλεον περίπλοκης απαγωγής στην Ελλάδα.