Πύργος: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο Ρομά ομόφυλοί του, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ένταση και επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, κατά την άφιξη της μεταγωγής του καθ’ ομολογίαν δράστη δολοφονίας της Βασιλικής Νικολοπούλου, με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να απολογηθεί

Αποδοκιμασίες στον φονιά της 11χρονης ρομά από ομόφυλούς του, δέχθηκε ο καθ ομολογίαν δράστης Σπύρος Σπυρόπουλος, από εξαγριωμένους ομόφυλούς του, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου (11/06). Οι ρομά όρμησαν και εγκλώβισαν το περιπολικό ενώ ένας εκ των συγκεντρωμένων άνοιξε την πόρτα του υπηρεσιακού οχήματος προσπαθώντας να χτυπήσει τον κατηγορούμενο. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ ρομά και αστυνομικών, οι οποίοι πρόλαβαν να επιβιβάσουν πίσω στο υπηρεσιακό όχημα τον 37χρονο ρομά και να αποχωρούν προς την ΔΑ Πύργου.

Ο 37χρονος ρομά κατηγορούμενος Σπύρος Σπυρόπουλος, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού σε βάρος ανηλίκου, μεταξύ άλλων. Ως καθ’ ομολγίαν δράστης φέρεται να έχει υποστηρίξει ως προς το κίνητροστην προανακριτική του απολογία, «Της πρότεινα να συνευρεθούμε, αντέδρασε, αρνήθηκε και είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Τη σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο. Το κατσαβίδι το πέταξα στον βάλτο».

Στη συνέχεια, ο δολοφόνος της Βασιλικής Νικολοπούλου, έσυρε για περίπου 45 μέτρα το πτώμα της 11χρονης και στην συνέχεια το απέκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα, μέσα σε καλαμιές.