Αθώος με απόφαση Δικαστηρίου, ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος για την κατηγορία του βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου

Με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του σκηνοθέτη και αποδοκιμασίες από την πλευρά της καταγγέλλουσας ηθοποιού που παραβρέθηκαν στην αίθουσα, άκουσαν την απόφαση της Έδρας

Αθώωση με ομόφωνη απόφαση, για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο.

«Αίσχος» φώναξαν υποστηρικτές της ηθοποιού που παραβρέθηκαν στο ακροατήριο της αίθουσας ενώ αναφερόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας της Βασιλικής Νικολοπούλου στην Ηλεία αποδοκίμασαν την απόφαση, φωνάζοντας, «ντροπή, δεν σέβεστε ούτε τα 11χρονα παιδάκια».

Η ηθοποιός, Έλενα Αθανσοπουλου είχε καταγγείλει τον 58χρονο σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλο, ότι το καλοκαίρι του 2010 ενώ της πρότεινε να βγουν για φαγητό, την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ η ίδια είχε χάσει τις αισθήσεις της, μετά από κοινή τους έξοδο σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών. «Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» παραθέτει στη μήνυσή της η Έλενα Αθανασοπούλου.

Ο σκηνοθέτης, από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί το αδίκημα του βιασμού υποστηρίζοντας ότι ήταν συναινετική σεξουαλικη σχέση με τη καταγγέλλουσα.

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, σημειώνοντας ότι από την καταγγελία της ηθοποιού και τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία εντόπισαν κενά και αντιφάσεις αλλά και ισχυρές αμφιβολίες ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου. Η δίκη είχε έναρξη τον περασμένο Μάρτιο.