Πύργος: «Τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε;»- Με πόνο ψυχής η μητέρα της 11χρονης ρομά

Συντετριμμένη η μητέρα της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, μπροστά στους δημοσιογράφους, διερωτήθηκε με πόνο ψυχής, «τι θα τράβηξε» η κόρη της στα χέρια του ομόφυλού τους δολοφόνου της

«.. Αυτό το κοριτσάκι, όταν γεννήθηκε, είχε πρόβλημα στο συκώτι, είχε καρκίνο, έκατσα 3 μήνες στο Ρίο .. Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο θεός, όταν ήταν άρρωστο, παρά αυτό το πράγμα… Δεν έχω λόγια… Εγώ ζήτησα βοήθεια από όλον τον κόσμο, για να βρω το παιδί μου ζωντανό, τώρα να κάνω τι; Θα γυρίσει πίσω;» δήλωσε η μητέρα της Βασιλικής Νικολοπούλου.

«Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες το δείχνουν στον φούρνο, να περνάει από το φαρμακείο, να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά, χάνονται τα ίχνη και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι την ώρα που πέρασε η Βασιλική», δήλωσε η μητέρα το βράδυ της εξαφάνισης της 11χρονης κόρης της.

«Το μόνο που μου είπε η Αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου είναι σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών, τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήταν πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος, το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου, του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου, που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου “μαμά, εγώ πάω μέχρι τον παππούλη μου”. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα, αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω…» ανέφερε η μητέρα της ανήλικης .

Ως άτομο που «είχε παραβατική συμπεριφορά», περιγράφει ο πρόεδρος της κοινότητας Αρετής, Βασίλης Θρακιάς, το Ρομά Σπύρο Σπυρόπουλο, καθ’ ομολογίαν δράστη δολοφονίας της ανιψιάς του. «Μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα, παιδιά, είναι τρομερά που συμβαίνουν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο 37χρονος Ρομά Σπύρος Σπυρόπουλος, ως καθ ομολογίαν δράστης δολοφονίας της ανήλικης ανιψιάς του, κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα (11/06) στον Εισαγγελέα.