Πτολεμαϊδα: Γεροβασίλη, “Ακραίοι όσοι διαδήλωσαν έξω από τη Σχολή της Πυροσβεστικής”

Με αφορμή τα επεισόδια στην Πτολεμαϊδα, από διαδηλωτές στην απόποειρά τους να διασπάσουν τα Μέτρα της ΕΛΑΣ και να περάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών όπου βρισκόταν η Όλγα Γεροβασίλη, το σχόλιο της Υπουργού έκανε αναφορά σε ..  “Στοχευμένη ενέργεια από ακροδεξιά στοιχεία”. Τραυματίες ένας διαδηλωτής και τρεις Αστυνομικοί. Δύο συλλήψεις

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες. Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη». δήλωσε  η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Με ανακοίνωσή της ηΈνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 28-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασιλείου στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται.

Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί (4 συνάδελφοι). Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης».

Από νωρίς, περίπου 50-60 άτομα, αυτοαποκαλούμενοι «Πτολεμαίοι της Μακεδονίας» συγκεντρώθηκαν σε απόσταση περίπου 500μέτρων, από την Πυροσβεστική Ακαδημία. Οταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον Αστυνομικό φραγμό, ακολούθησαν επεισόδια με τους Αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ επικαλούμενο Αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων της Μακεδονίας», φέρται άτομο με συμμετοχή σε εθνικιστικες οργανώσεις, με συνδικαλιστική ιδιότητα.

Η Ασφάλεια Κοζάνης προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων για συμμετοχή τους στα επεισόδια.