Οι Εγκληματολόγοι του Παντείου κόβουν πίτα.. και προβληματίοζονται στην παράσταση “Αρίστο”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου κόβει τη πίτα του και παρακολουθέι την παράσταση με αναφορά στη  δράση του  Αριστείδη Παγκρατίδη, του “Δράκου του Σεϊχ Σου”.

Ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του, απευθύνει ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, να παρακολουθήσουν την καθηλωτική παράσταση “Αρίστο”*, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για την παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη “Ο γύρος του θανάτου”, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

“Την ερχόμενη Δευτέρα (04 Μαρτίου 2019, 20.30μμ) στο Θέατρο Άνεσις . για να μοιραστούμε μαζί σας ευχές για μια νέα δημιουργική χρονιά καθώς και το κομμάτι της πίτας μας”! αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Ελληνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Παγκρατιδης_ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕΙΧ ΣΟΥ_ΘΣΝ_ΑΡΧΕΙΟ

Ο Αριστείδης Παγκρατίδης (1940 – 16 Φεβρουαρίου 1968- el.wikipedia.org) κατηγορήθηκε ως ο δράστης δολοφονικών και ληστρικών επιθέσεων σε ζευγάρια στην περιοχή του δάσους του Σέιχ Σου το 1959. Συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, το Δεκέμβριο του 1963 ύστερα από την επίθεση 12άχρονη τρόφιμο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος». Δικάστηκε τον Οκτώβριο του 1964 και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων ομολόγησε τις πράξεις του και από τον Τυπο της εποχής, ανακηρύχθηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου». Δικάστηκε το Φεβρουάριο του 1966 καταδικάστηκε σε θάνατο ως άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και δυο χρόνια αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου του 1968 εκτελέστηκε στο.. δάσος του Σέιχ Σου.

Ο Παγκρατίδης κατά τη διάρκεαια των ακροάσεων, ανακάλεσε την ομολογία του, ισχυρίστηκε ότι ελήφθη κατόπιν ψυχολογικών πιέσεων και σωματικής βίας και μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσής του υποστήριζε την αθωότητά του. Το αν ήταν αθώος ή ένοχος, παραμένει αμφισβητούμενο..

* Διεύθυνση : Θέατρο Άνεσις – Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 2107718943