Ψυχική διαταραχή διέκριναν δυο Ψυχίατροι στον δικηγόρο πατέρα του 2χρονου αγοριού

Εγκλεισμό αποφάσισε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για τον 39άχρονο δικηγόρο Αθηνών, πατέρα του δίχρονου αγοριού, με τις γνωματεύσεις δύο ψυχιάτρων να διακρίνουν ψυχική νόσο.
Ψυχικά διαταραγμένο έκριναν δυο ψυχίατροι τον 39άχρονο δικηγόρο απο την Αθήνα, ο οποίος συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας (02/05), όταν γιατροί στο Νοσοκομείο της πόλης διαπίστωσαν ότι το νήπιο έφερε σημάδια κακοποίησης.

Το νήπιο αγοράκι έφερε μώλωπες και εκδορές με εμφανή ένδειξη υποθερμίας ενώ η ιατροδικαστής Αποστολία Ακριβούση διαπίστωσε σημάδια από εγκαύματα με πούρο, στις πατούσες του.

Στις ερωτήσεις των γιατρών ο πατέρας ισχυριζόταν ότι βγήκαν με το δίχρονο γιο του από το ξενοδοχείο όπου η σύζυγός του και μητέρα του νηπίου -έγκυος στον τρίτο μήνα -είχε αποκοιμηθεί και έκαναν βόλτα στο χωριό Καρυά, κοντά στα Καμένα Βούρλα. Υποστήριξε ότι το αγοράκι λερώθηκε, και το έγδυσε γαι να το πλύνει σε υπαίθρια βρύση, ενώ για τις εκδορές ανέφερε ότι το νήπιο αυτοτραυματίστηκε. Δεν ήταν  ωστόσο σε θέση να περιγράψει τι είχε μεσολαβήσει μέχρι τη στιγμή που επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι το δίχρονο αγόρι παρουσιάζει έντονη αδιαθεσία.

Οι γιατροί με τα ευρήματα κατά τη εξέταση του νηπίου, ενημέρωσαν την Ασφάλεια Λαμίας και οι Αστυνομικοί, τον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του 39άχρονου με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Με εισαγγελική παραγγελία δόθηκε εντολή για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και οι δύο ψυχίατροι αποφάνθηκαν για τον 39άχρονο οτι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα.

Στην απόφαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για τον εγκλεισμό του, 39άχρονου δικηγόρου συναξιολογήθηκε και η ιατροδικαστική γνωμάτευση της εξέτασης του δίχρονου.
Ο 37άχρονος  δικηγόρος αναμένεται να μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Δαφνί.