Ομόφωνα αθώοι για την «πισίνα» στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, εκδικάστηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη, για τη δημιουργία «πισίνας» και «μπάρμπεκιου» στην πίσω αυλή του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού .

Η πρώην διευθύντρια του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωσνταντίνα Γέρου και ο Αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη- για παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις πολεοδομικών διατάξεων- με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Η Εισαγγελική πρόταση ήταν ομόφωνα απαλλακτική, καθως κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνταν τα αδικήματα.

Ο Αντώνης Αραβαντινός στην απολογία του ανέφερε ότι “στόχος της Διοίκησης ήταν η αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος”. Τόνισε, επίσης, ότι “είχε προταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο χώρος αυτός μετά από αξιοποίησή του, να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών”.

“Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, δόλος ή όφελος για τη διαμόρφωση και την κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος”, ανέφερε από την πλευρά της η πρώην διευθύντρια των φυλακών, ενώ τόνισε ότι “με τη συμβολή του Αντώνη Αραβαντινού η λογική ήταν να φτιαχτεί μια αυλή κήπος προς όφελος της ψυχικής υγείας των κρατουμένων. Δεν απαιτείται κάποια άδεια για μια τέτοια κατασκευή που παρόμοιες έχουν έχει γίνει και σε άλλα καταστήματα κράτησης.

«Δημοσιογραφικές υπερβολές που μπορεί να οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης, κατέρρευσαν με την εκδίκαση της σημερινής υπόθεσης, ενώ αποκαταστάθηκε η αλήθεια» τόνισε ο συνήγορος της πρώην Διευθύντριας του ΨΚΚ Κορυδαλλού, Χαράλαμπος Λυκούδης.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινική δίωξη που στηρίχθηκε σε ένα μεθοδευμένο δημοσίευμα δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τις αρχές είναι οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και όχι η υποκρισία» ανέφερε από την πλευρά του ο συνήγορος του Αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Γιάννης Απατσίδης.