Ψυχιατρικό Θριασίου: Γιατρός ζήτησε από Αστυνομικούς σε φύλαξη τροφιμου, να εγκαταλείψουν τον υπηρεσικό τους οπλισμό

Γιατρός του νοσοκομείου ζήτησε από τους Αστυνομικούς να μην οπλοφορούν μέσα στο Ψυχιατρικό σε φύλαξη ασθενούς προς αξιολόγηση για εγκλεισμό.

Έντονο επεισόδιο μεταξύ γιατρού εφημερίας και Αστυνομικών σε μεταγωγή και φύλαξη ασθενούς στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου (17/08) Σύμφωνα με την αναφορά των Αστυνομικών, η ιατρος σε εφημερία Αφροδίτη Ρέντζιου -πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές- ζήτησε σε έντονο τόνο από τους Αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν διατεθεί σε φρούρηση κρατουμένου ασθενούς, να μην οπλοφορούν μέσα σε ψυχιατρικό τμήμα.

Στο Ψυχιατρικό του Θριασίου νοσηλεύονται 30 ασθενείς

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ιατρού, το αίτημά της είχε έρεισμα με αφορμή περιστατικό στο Νοσοκομείο του Ριο, όταν ασθενής μεταφέρθηκε από πλήρωμα περιπολικού για αξιολόγηση ως ψυχιατρικό περιστατικό, απέσπασε ωστόσο το όπλο του Αστυνομικού τον απέιλησε και ενήργησε αυτοχειρία.

Ένας εκ των Αστυνομικών της μεταγωγής, αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα την ιατρού, και προκλήθηκε επεισόδιο. Οι Αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, με τη συνδρομή πέντε μελών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.
Με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείο, το περιστατικό έληξε, ενώ καταχωρήθηκε στο βιβλίο συμβάντων του Τμήματος.