Ψυχιατρείο Κορυδαλλού: Αιματηρή σύρραξη με έναν κρατούμενο νεκρό

Νεκρός σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ένταση που προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των κρατουμένων, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλών (07/03-19.40) είχε αποτέλεσμα έναν τουλάχιστο νεκρό και 8 τραυματίες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρονται και σε δεύτερο νεκρό από το βίαιο επεισόδιο εντός της Φυλακής.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του NantiaReport.gr, οργανωμένη ομάδα Αλβανών κρατουμένων επιτέθηκε σε Ελληνες, Γεωργιανούς και Αρμένιους με μαχαίρια και αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα. Οι κρατούμενοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς να τα αίτια της σύρραξης να έχουν διακριβωθεί, με αποτέλεσμα ο έλληνας κρατούμεος Ηλίας Φελλας να πέσει νεκρός με πολλαπλά πλήγματα που δέχθηκε από μαχαίρι. Όπως σημειώνεται, στο Ψυχιατρείο της Φυλακής επικρατεί αναταραχή, ενώ ούτε οι τρόφιμοι -κρατούμενοι στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, έχουν λάβει τα απογευματινά τους φάρμακα.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να διαξαθεί έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τη σύρραξη με συνέπεια το θανάσιμο τραυμτισμό ενός – δεν εχει αποσαφηνιστεί απόλυτα ο αριθμός των θυμάτων της συμπλοκής – τουλάχιστον κρατουμενου.