Χονγκ Κονγκ, Εισαγγελέας: «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις προσγειώθηκες από την Αιθιοπία»

Ξεκίνησε η δίκη της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, να μεταφέρει 2.6κ κοκαϊνης και παραμένει προφυλακισμένη στις Φυλακές της Κίνας.

Με την κατηγορία της  κατοχής και εισαγωγής στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαϊνη, το Νοέμβριο του 2017, η 21άχρονη σήμερα Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρακάθισε το πρωί (07/03) ενώπιον του Κινέζικου Δικαστηρίου με τους 7ενόρκους, χωρίς κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα βρεθεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς 8 μαρτύρων κατηγορίας. Η νεαρή Ελληνίδα, δήλωσε “αθώα” στο Δικαστήριο, ωστόσο σε περίπτωση που καταδικαστεί, η 21άχρονη,  βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης έως και  26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, με την ποινή -σύμφωνα με το Νομικό Σύστημα της Κίνας- να είναι πραγματικά εκτίσιμη στις Φυλακές (όλα τα χρόνια).

Ο Εισαγγελέας Έδρας, Φιλιπ Ρος, ήταν  ιδιαίτερα αυστηρός κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη νεαρή Ελληνίδα κατηγορούμενη. «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου», ανέφερε στην αγόρευσή του ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός. «Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις προσγειώθηκες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δυο τσάντες, η μια ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά. Την άνοιξαν και βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών», επεσήμανε ο Εισαγγελέας Έδρας στην 21άχρονη από τη Μυτιλήνη.

«Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό του αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πως θα περάσεις τους ελέγχους», τόνισε ο Εισαγγελέας προς την 21άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Η απόφαση, αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.