Ψηλορείτη: Νεκρός ο δεύτερος νεαρός ορειβάτης, ανασύρθηκαν από διασώστες- Είχαν πάει παρέα σε ανάβαση στον Ψηλορείτη

Νεκρός εντοπίστηκε ο δεύτερος εκ των νεαρών ορειβατών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε μεγάλο υψόμετρο του Ψηλορείτη, ανήμερα των Θεοφανείων σε ανάβασή τους στον Ψηλορείτη

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ εντόπισαν νεκρό τον 22άχρονο ορειβάτη Γιώργο Κοκοβάκη, μέλος παρέας πέντε ατόμων, είχαν οργανώσει εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, κατά την επιστροφή, η παρέα χωρίστηκε. Τρία άτομα επέστρεψαν κανονικά ενώ οι δύο νέοι, 20ετών και 22χρόνων, ακολουθώντας διαφορετική πορεία, και λόγω χιονιού και παγετού, οι δύο νεαροί εγκλωβίστηκαν, καθώς ενδεχομένως γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο 20άχρονος τραυματισμένος να εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο, και έχασε την επικοινωνία με τον 22άχρονο Γιώργο Κοκοβάκη.

Ο 20χρονος μέσω του 112 ενημέρωσε τις Αρχές από το κινητό του τηλέφωνοκαι οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό τους. Πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιου Γαράζου με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ εντόπισαν (06/01) τον τραυματία ορειβάτη, στο Λάκκο Μυγερού, ενώ έπειτα από δύο σχεδόν ώρες, περίπου στα 30μέτρα, εντόπισαν και τον δεύτερο νεαρό ορειβάτη Γιώργο Κοκοβάκη, νεκρό καθώς κατά την πτώση του τραυματίσθηκε θανάσιμα . Το κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, μετέφερε τον νεκρό ορειβάτη στο Κέντρο Υγείας του Περάματος και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο 20χρονος διεκομίσθη με υποθερμία ενώ η αξονική στην οποία υπεβλήθη, έδειξε ότι είχε υποστεί θλάση στον εγκέφαλο, κάταγμα αριστερού μηριαίου και αριστερής ωμοπλάτης και κάκωση στη μύτη. Αργά το βράδυ εισήχθη στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του ωστόσο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Για τα αίτια θανάτου του 22άχρονου Γιώργου Κοκοβάκη, αναμένεται η διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη, «Στις 17.50 ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) για τραυματισμένο άτομο σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη. Αφού μιλήσαμε μαζί του για να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο, στήσαμε κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ανωγείων, Γαράζου, Αγίας Φωτεινής αλλά και η ΠΥ Ρεθύμνου. Επειδή όμως καταλάβαμε ότι θα είναι μία δύσκολη επιχείρηση, κινητοποιήσαμε και την 3η ΕΜΑΚ. Συνολικά στην επιχείρηση, συμμετείχαν 21 άτομα και 9 πυροσβεστικά οχήματα. Στις 2 τα ξημερώματα παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ τον νεαρό τραυματία ενώ στις 03.55 παραδώσαμε τον δεύτερο νεαρό, τον οποίο εντοπίσαμε χωρίς τις αισθήσεις του».