Αμάρυνθος: Με τετραπληγία, από κάκωση αυχένα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο νεαρός που βούτηξε τα Θεοφάνεια για το Σταυρό (video)

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΚΑΤ με τους γιατρούς να έχουν γνωματεύσει τετραπληγία από κάκωση αυχένα ο 25άχρονος, μετά το ατύχημα ανήμερα των Θεοφανείων όταν βούτηξε να πιάσει το Σταυρό στην Αμάρυνθο

H ημέρα γιορτής, με μια βουτιά μετατράπηκε σε αγωνία για τη ζωή του 25άχρονου, ο οποίος ανήμερα των Θεοφανείων (06/01) τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Ο 25χρονος μαζί με τον πατέρα του, από τη Δροσιά Ευβοίας όπου μένει η οικογένεια, πήγαν με δύο ακόμα φίλους του νεαρού στην Αμάρυνθο, για να ρίξουν μόνοι τους το Σταυρό, παρά τις απαγορεύσεις, ως τάμα για μέλος της οικογένειας που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία. Οι νεαροί βούτηξαν στη θάλασσα και κατά την είσοδό του 25άχρονου στο νερό, τραυματίσθηκε από ύφαλο. Οι υπόλοιποι της παρέας, μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο φίλος τους δεν είχε βγει στην επιφάνεια, τον προσέγγισαν για να διαπιστώσουν το σοβαρό τραυματισμό του.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να μην είναι σε θέση να μετακινήσουν τον νεαρό και να τον ανασύρουν μέσα από το νερό, και με καΐκι τελικά τον μετέφεραν στο λιμάνι από όπου και παρελήφθη για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με τη διάγνωση των γιατρών για τετραπληγία συνεπεία του κατάγματος. Λόγω της σοβαρότητάς του τραυματισμού του, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του στο ΚΑΤ (06/01-15.30), όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στην εντατική όπου παραμένει μέχρι κι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένος.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της Αμαρύνθου, στο σημείο του λιμενοβραχίονα που βρίσκεται η εξέδρα κι επέλεξε η παρέα, υπάρχουν βράχια στον πυθμένα της θάλασσας. Οι ιερείς κατά την τέλεση της λειτουργίας των Θεοφανείων, από την εξέδρα πραγματοποιούν τη ρίψη του του Σταυρού και οι κολυμβητές βουτούν από καΐκια σε σημείο με πιο βαθιά νερά και κολυμπούν προς την εξέδρα. Ωστόσο η παρέα επέλεξε να βουτήξει από σημείο ακριβώς κάτω από την ξύλινη προέκταση σε σημείο που υπάρχουν βράχια με αποτέλεσμα ο 25άχρονος στη βουτιά του, να χτυπήσει στο κεφάλι και τον αυχένα .