Καρέας: Καταδίωξη κλεμμένου BMW τζίπ και συλλήψεις των Αλβανών δραστών από ΔΙΑΣ

Η συνδρομή πολίτη, η κινητοποίηση πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης και η παρατηρητικότητα μελών της ομάδας ΔΙΑΣ είχε αποτέλεσμα και συλλήψεις των δραστών διάρρηξης και κλοπής από μάντρα μεταχειρισμένων στον περιφερειακό του Καρέα

Οι δράστες όπως κατήγγειλε πολίτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων (07/09-03.00) προκάλεσαν διάρρηξη σε μάντρα αυτοκινήτων επί της Λ.Καρέα στην περιοχή του Βύρωνα, και αφαίρεσαν BMW τζίπ με το οποίο διέφυγαν. Ο πολίτης με το όχημά του ακολούθησε τους διαρρήκτες ενώ έδινε στίγμα γεωτροπισμού τους, στα πληρώματα της ΕΛΑΣ τα οποία έλαβαν σήμα και κλήθηκαν να ακολουθήσουν το κλεμμένο όχημα.

Στο ύψος του πάρκου Ψυχικού,  οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ καθώς ο οδηγός προσέκρουσε με το κλεμμένο όχημα σε μπάρα στο άλσος “Παύλου Μπακογιάννη” και επιχείρησαν πεζή διαφυγή προς το παλιό λατομείο  μέσα στο σκοτάδι. Η ανάπτυξη δυνάμεων και ο συντονισμός του εκφωνητή να επιμείνουν σε αναζητήσεις οι δυνάμεις είχαν αποτέλεσμα.

Πλήρωμα της ΔΙΑΣ εντόπισε ευρήματα της παρουσίας των δραστών και οι δυνάμεις συντονισμένα κινήθηκαν σε αναζητήσεις με οριοθέτηση στην περιοχή. Δυο ομάδες της ΔΙΑΣ εντόπισαν δυο δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ΥΑΑ, και διακριβώθηκαν τα στοιχεία Αλβανών . Στο εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκαν διαρρηκτά εργαλεία και το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχαν κλέψει  μαζί με το όχημα από την μάντρα μεταχειρισμένων στον περιφερειακό του Καρέα.

Η εμπλοκή των συλληφθέντων σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για τα μέλη της σπείρας που κλέβει χρηματοκιβώτια, ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία.