Ψεριμος: Τουρκος Αστυνομικος και η δικηγόρος σύζυγός του με την κόρη τους, πέρασαν με ταχύπλοο στο νησί και ζητούν πολιτικό άσυλο

Κάτοικος στην ακριτική Ψεριμο, εντόπισε τριμελή οικογένεια Τούρκων μέσα στο σταθμευμένο εξωτερικά της οικίας του όχημά του, δηλώνουν πολιτικοί πρόσφυγες διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν

Το πρωί της Κυριακή (09/01) κάτοικος της ακριτικής Ψερίμου, διέκρινε μέσα στο όχημά του που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά της οικίας του, ένα νεαρό ζευγάρι με ένα νήπιο στην αγκαλιά.

Ο άνδρας δήλωσε Αστυνομικός και η σύζυγος του δικηγόρος Τούρκοι  υπήκοοι και ανέφεραν ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα και πέρασαν με ταχύπλοο παράνομα στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, το ζευγάρι των Τούρκων με το δύο ετών κοριτσάκι τους, αποβιβάστηκαν με ταχύπλοο στον όρμο Μαραθόντα, που τους μετέφερε από τις απέναντι ακτές και τους άφησε στην Ψέριμο. Στη συνέχεια πεζή μετέβησαν στον οικισμό της Ψερίμου, ενώ ήταν σε εξέλιξη έντονη βροχόπτωση στο νησί και βρήκαν καταφύγιο στο αυτοκίνητο που ήταν έξω από το σπίτι.

Ο κάτοικος Ψερίμου ενημέρωσε το Λιμενικό και πλήρωμα σκάφους τους παρέλαβε και τους μετέφερε στην Κάλυμνο, όπου κρατούνται, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του kalymnos-news.gr, «με παρότρυνση του Τούρκου Αστυνομικού, ευχαριστώντας τον κάτοικο Ψερίμου και τη σύζυγο του για την προσωρινή φιλοξενία που παρείχαν στην οικογένειά  του, αποτύπωσαν σε φωτογραφικό στιγμιότυπο την παρουσία τους στο σπίτι του κατοίκου της Ψερίμου, το οποίο διαβίβασε στο δικηγόρο του που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα».

_________________________

* kalymnos-news.gr