Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων Ρομα και Αστυνομικών στο Εφετείο Αθηνών

Βίαιο επεισόδιο ξέσπασε σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών μεταξύ αστυνομικών και κρατουμένων – κατηγορουμένων Ρομά, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Ο απολογισμός του επεισοδίου ήταν να τραυματισθούν ευτυχώς ελαφρά τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες Διευθύνσεις της Αττικής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα. Οι κρατούμενοι- τη Δευτέρα 30/09- εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξή τους, όταν η Έδρα δεν ανακοίνωσε την απόφαση που επιθυμούσαν. Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής τους, το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο μέσα στην αίθουσα, που παρευρίσκονταν φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων.
Η ώρα που ξέσπασε το επεισόδιο ευτυχώς ήταν περασμένη, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα η αίθουσα να ενισχυθεί με περαιτέρω δύναμη (καθώς πολλοί συνάδελφοι είχαν περατώσει από τις αίθουσές τους) κι ευτυχώς η εξέλιξη ήταν θετική. Αν όμως το ίδιο επεισόδιο λάμβανε χώρα πιο πριν, αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η έκβαση της εξέλιξης;
Θα είχαν τραυματιστεί περισσότερο οι συνάδελφοι;
Θα είχε τραυματιστεί η Έδρα ή παρευρισκόμενοι στην αίθουσα πολίτες;
Θα είχαν καταφέρει να αποδράσουν οι κρατούμενοι;
Όπως είναι γνωστό η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής έχει ελάχιστο προσωπικό, μην έχοντας τη δυνατότητα ν’ αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο δουλειάς που της αναλογεί. Κατά συνέπεια διατίθενται σε αυτήν προς ενίσχυση δεκάδες συνάδελφοι καθημερινά από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής. Και πάλι, όμως, το προσωπικό δεν αρκεί για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας είχαμε τοποθετηθεί για τα πολλαπλά προβλήματα της ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. που εγκυμονούν εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους για συναδέλφους, κρατουμένους και πολίτες (εδώη σχετική ανακοίνωση), αλλά ως είθισται τέτοιες ανακοινώσεις για τη πολιτική και φυσική ηγεσία περνούν στο βρόντο μέχρι… να υπάρξει κάποιος τραυματισμός συναδέλφου ή και χειρότερα!
Εδώ και τώρα να υπάρξει λύση στο πελώριο πρόβλημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών! Δεν θα περιμένουμε να δούμε κι άλλους τραυματισμένους αστυνομικούς επί το έργον! Η πολιτική και φυσική ηγεσία να αφουγκραστούν τη σοβαρότητα αυτού του υπηρεσιακού προβλήματος και να λειτουργήσουν αναλόγως! Ως εδώ!
Ειλικρινή περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους και συγχαρητήρια για τον τρόπο που λειτούργησαν ΟΛΟΙ στον επεισόδιο που ξέσπασε.

_________________________

protast.gr