Προκλητικοί οι δράστες της δολοφονίας των Ειδικών Φρουρών στου Ρέντη. Αναβολή δικασίμου για 3 Απριλίου.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ξεκίνησε μετά από διαδοχικές αναβολές, η δική σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη, και Γ.Ευαγγελινέλη, των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη (01/03 2011). Η εκδίκαση διακόπηκε για τις 3 Απριλίου.

image

Στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (05/03), ξεκίνησε εξ αβολής η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη, και Γ.Ευαγγελινέλη, των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη (01/03 2011) και τον τραυματισμό δύο ακόμα συνάδελφων τους.
Το κλίμα απο νωρίς  ήταν φορτισμένο. Συγγενείς, συνάδελφοι, και φίλοι έδωσαν το παρών. Οι δολοφόνοι προκλητικοί, με χειρονομίες προς τα τηλεοπτικά συνέργεια και τους δημοσιογράφους επιθετικοί προς τους συγγενείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Κατά τη μεταφορά των κατηγορουμενων στην αίθουσα του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η μητέρα του δολοϕονημένου Αστυνομικού απευθυνόμενη προς τους δολοφόνους του γιου της, φώναζε «Δολοφόνοι…σκουλήκια! Ζείτε ακόμη σκουλήκια; Ούτε μία ώρα μείωση της ποινής σας!».
image

Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.
Την ίδια ποινή επέβαλλε και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Ο Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από «λάθος συνεννόηση» των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Τέλος, ένοχοι κρίθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.
Η δίκη στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων διακόπηκε για τις 3 Απριλίου καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport