Μεταγωγές κατηγορουμένων από την ΕΛΑΣ, με ..κουκούλες.| ΑΠΟΨΗ

Νέα πρόσωπα, νέες αποφάσεις και νέες εντολές για το ένστολο προσωπικό, από τις απλές καθημερινές διαταγές μέχρι ..και τις μεταγωγές.

Οι αλλαγές, έγιναν άμεσα αντιληπτές, ακόμα.. και στις μεταγωγές(!)

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταγωγη σπυροπουλουΗ σύλληψη για ένταξη  και συμμετοχή σε ΤΟ της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου (02/03) και των άλλω δύο γυναικών -μητέρα κατάδικων για συμμετοχή στη ΣπΦ και σύντροφος του ενός καταδικου- από τη Σαλαμίνα, απασχόλησε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα έντυπα.
imageΦωτορπόρτερ και οπερατερ, “διαγκωνίστηκαν” για ένα πλανο της 22άχρονης- για την οποία με Εισαγγελική Διάταξη έχει εκδοθεί Δημοσιοποίηση των στοιχείων και τωνφωτογραφιών της- κατά την μεταγωγή της προς τα Δικαστήρια και την προσαγωγή της στο Αστυνομικό Μέγαρο. Ηταν η πρώτη φορά που κατηγορούμενος για τρομοκρατία, με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσάγεται ή μεταγεται..

“Η μεταγωγές αποφασίστηκε να γίνονται με αυτόν τον τρόπο σε αναγνώριση του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου” ανεφερε Ανώτατη Αστυνομική πηγή.

imageΤην ίδια απόφαση έλαβαν οι Αστυνομικές Αρχες και για την μεταγωγή του 40άχρονου παιδόφιλου Φίπιλλου Λεβέντου (04/03) στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί.

Ειναι χαρακτηριστική η εικόνα του Αστυνομικου ο οποίος συνοδεύει τη μεταγωγή του 40άχρονου παιδόφιλου, του φοράει την κουκούλα ώστε να μην υπάρχει καταγραφή των χαρακτηριστικών του από τους παρεβρισκόμενους φωτορεπόρτερ και οπερατερ.

04032015_leventos1Με την αποφαση της προφυλάκισης και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φίλιππου Λεβέντου, εκδόθηκε Εισαγγελική Διάταξη Δημοσιοποίησης των στοιχείων και των Φωτογραφιών του δραστη.

Το ποιος αποφάσισε, βασιζόμενος σε ποια διάταξη, να δώσει εντολή σε ενστόλους, στις μεταγωγές τις οποίες πραγματοποιούν, οι κατηγορουμενοι να έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά με κουκούλες και full face, έχει “ενδιαφέρον” ως προς την “έμπνευση”. Ωστόσο σε καμια Ευρωπαϊκή χώρα η Αστυνομικές Αρχες δεν πραγματοποιούν μεταγωγές με κουκούλες. Μεταγωγές και κουκούλες παραπέμπουν σε απαγωγές και καθεστώτα χωρών της Μέσης Ανατολής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport