Προκήρυξη της ΕΥΠ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Η ΕΥΠ ζητά μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας, σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Η προκήρυξη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), δημοσιέυθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (14/02).

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2019/02/document-28.pdf” title=”ΦΕΚ_ΕΥΠ_προκηρυξη2019″]

 

Η προκήρυξη αφορα σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και…. νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές, εκ των οποίων τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

makedd_12

Όπως αναγράφεται στο περιεχόμενο της προκήρυξης η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών, ως προσόν του υποψηφίου.

makedoniki-glwssa-1

«Για τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών οι οποίες αναλύονται, ως ακολούθως:
– Αγγλικής πέντε (5)
– Γαλλικής τέσσερις (4)
– Γερμανικής τρεις (3)
– Ισπανικής δύο (2)
– Ιταλικής δύο (2)

Τεύχος ΑΣΕΠ 4/14.02.2019 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 45
– Αραβικής πέντε (5)
– Βουλγαρικής τρεις (3)
– Εβραϊκής δύο (2)
– Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) τέσσερις (4)
– Ρωσικής τρεις (3)
– Τουρκικής είκοσι τρεις (23)».

FEK-1-1000x500

Η διατύπωση στο κείμενο που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, για την κάλυψη θέσεων σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη Υπηρεσία της χώρας μας, και η αναφορά σε γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» έχει προκαλέσει αντιδράσεις παρά το γεγονός ότι μετά την ψήφιση την γείτονος χώρας ως “Βόρεια Μακεδονία”, αναγνωρίζεται erga omnes  το όνομα του εδαφικού γεωγραφικού προσδιορισμού της.