Προκαλεί η απολογία του Βούλγαρου παιδοκτόνου.

Αμετανόητος, κυνικά πονηρός, ανεπηρέαστος, με προσχεδιασμό στις πράξεις του και απόλυτη συναίσθηση για την συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος που είχε διαπράξει.. περιγραφές για τον 27άχρονο Βούλγαρο παιδοκτόνο, Stanislav Bakardzhiev ή “Σάββας”, από Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Αναμένεται να μεταχθεί στις Φυλακές της Κέρκυρας, μια μέρα μετά την απόφαση προφυλάκισης του.

Η προανακριτική απολογία του 27χρονου πατέρα της Άννυ Stanislav Bakardzhiev, του “Σάββα”, οπως τον γνώριζα προκαλεί αποστροφή στο άκουσμα των όσων υποστηρίζει. Επι πέντε ώρες ο 27χρονος παιδοκτόνος, περιέγραφε τη δολοφονία και τεμαχισμό της σορού, της κόρης του για να την «εξαφανίσει».
“Ήταν νηφάλιος. Είχε ψυχραιμία. Η μεθοδικότητά του, δείχνει προμελέτη, προσχεδιασμό και στη συνέχεια η απόπειρα απόκρυψης της εγκληματικής του προμελέτης με την πώληση των παιχνιδιών του καροτσιού και της κούνιας της 4άχρονης (16-17/04),-σσ για 55 ευρώ- η αντικατάσταση με καινούργια οικοσκευή, σκεύη, χαλιά, και σφουγγαρίστρες προκειμένου να εξαφανίσει τα όποια ίχνη, τον καθιστούν στυγνό δολοφόνο. Χωρίς ελαφρυντικά. Έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να “αποκρύψει” την εμπλοκή του ” διευκρινίζει Αξιωματικός της Ασφάλειας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την τοξικομανία του δράστη σε σχέση με τη διάπραξη του εγκλήματός του. «Τι μου λες ρε φιλάρα; Εγώ θέλω έναν φραπέ γλυκό, ένα κομμάτι ψωμί και να με πας σε νοσοκομείο για τη δόση μου και μετά θα είμαι μια χαρά, θα είμαι κύριος».. η απάντηση του 27άχρονου σε ερώτηση κατά την απολογία του, αν έχει συναίσθηση τι περιγράφει ότι έχει διαπράξει, δεν αφήνουν περιθώρια αναγνώρισης της διάπραξης του εγκλήματος.
Με φρικιαστικές λεπτομέρειες ο δράστης, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τεμάχισε το κορμάκι της 4χρονης βιολογικής του κόρης. Ο Nazif Ahmedov, «Νίκι ή Νικολάι», κατέθεσε ότι τελευταία φορά είδε το παιδί την Μεγάλη Τετάρτη, στις 8 Απριλίου 2015. Το έγκλημα προσδιορίζεται χρονικά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής έχει ξεκινήσει η αποτρόπαια διαδικασία εξαφάνισης της σορού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα. Ο δράστης ομολόγησε στους Αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν για τέσσερις ημέρες και νύχτες, στο διαμέρισμά του, όταν αποφάσισε να τεμαχίσει, “εξαφανίσει” το σώμα του 4άχρονου κοριτσιού.  Αποδέχεται τον τεμαχισμό της σορού, πράξηπου διώκεται ως πλημμέλημα (περιύβριση νεκρού) ενώ δεν αποδέχεται, υποστηρίζοντας ότι βρήκε την κόρη του νεκρή, πράξη η οποία επισύρει ισόβια κάθειρξη, με πλήρη συναίσθηση για την ποινική μεταχείριση ανθρώπου που ομολογεί έγκλημα.
Όπως επισημαίνεται ωστόσο, η 4άχρονη ταξίδεψε κατά προτροπή στους γονείς της HDimitrina Borisova οι οποίοι κρατούσαν την εγγονή τους στη Βουλγαρία, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Ενώ από πληροφορίες της ΕΛΑΣ, δεν έχει προκύψει να έχει υποβληθεί καταγγελία για κακοποίηση της 4άχρονης, σε κάποια υπηρεσία πρόνοιας ή στις επίσημες Αρχές.
Ως κίνητρο της “εξαφάνισης” της σορού της 4άχρονης Άννυ, σύμφωνα με τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ήταν οπως εκτιμάται για το δράστη, το ενδεχόμενο να έχανε το «ταμείο», δηλαδή την 25άχρονη Hdimitrina Borisova και τον 40χρονο Γερμανό «χορηγό» της, οι οποίοι τον χρηματοδοτούσαν ώστε να προβαίνει στην αγορά ναρκωτικών ουσιών, ενώ έντονη ήταν η ζήλεια του στο ενδεχόμενο φυγής της συντρόφου του, μόνιμα στη Γερμανία.
Στην τελευταία κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς (04/05) ο Stanislav Bakardzhiev ή “Σάββας”, κατά τη σύλληψή του, αναφέρει, «Δυο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω».
Στη συνέχεια, σε μιάμιση σελίδα προανακριτικής απολογίας, ο Stanislav Bakardzhiev ή “Σάββας”, προκαλεί αποτροπιασμό με τις λεπτομέρειες ενός από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα στα Ελληνικά εγκληματολγικά χρονικά.
«Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ότι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα».
Την επόμενη μέρα κάλεσε το “φίλο του”, 30χρονος Nazif Ahmedov, «Νίκι ή Νικολάι», ήταν ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος αποκάλυψε στις Αρχές τις λεπτομέρειες που του είχε αποκαλύψει ο Stanislav Bakardzhiev. «Εγω ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον και αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε πάμε να “γίνουμε” και μετά να μιλήσουμε. Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα».
Ο φίλος του Stanislav Bakardzhiev, έχει περιγράψει στην Αστυνομία το παρελθόν του 27χρονου με ναρκωτικά, γυναίκες και άνδρες, «Με το Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα. Το 2008 γυρνάμε ζευγάρι με το Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010». Ενώ αναφέρεται και στη γνωριμία του “Σάββα” με τη “Δήμητρα” και τη γέννηση της Άννυ.
Καταλήγοντας στην απολογία του ο παιδοκτόνος Stanislav Bakardzhiev , αναφέρει, «Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν χτύπησα ούτε της φώναξα…. Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ό,τι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου».
Σε προηγούμενες καταθέσεις του, ωστόσο, κατηγορούμενος προσπαθούσε να παραπλανήσει τις Αρχές υποστηρίζοντας, ότι το κοριτσάκι χάθηκε.
«Το παιδί έφυγε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα. Στο παρελθόν είχε φύγει ξανά γιατί άφηνα τα κλειδιά πάνω στην πόρτα» ανέφερε (29/04).
Ενώ μάρτυρας αντέκρουσε τον αρχικό ισχυρισμό του Stanislav Bakardzhiev ο οποίος υποστήριζε ότι το παιδί ήταν σε θέση να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος και να φύγει μόνο του.
Ερώτηση: Η Άννυ φτάνει το πόμολο της πόρτας;
Απάντηση: Άμα σηκώσει το χέρι το φτάνει με το ζόρι.
Ερώτηση: Θα μπορούσε να ξεκλειδώσει;
Απάντηση: Είναι μικρό παιδί. Δεν νομίζω. Δεν θα μπορούσε να ανεβεί ούτε τα σκαλιά από το υπόγειο μόνη της, ούτε να τα κατέβει. Δεν θα μπορούσε να βγει μόνη της από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, το θεωρώ σχεδόν αδύνατο. Το πόμολο της εξώπορτας χρειάζεται κάποια δύναμη».
Σε άλλο σημείο της απολογίας του οι Αστυνομικοί διατυπώνουν ερωτήσεις αναφορικά με τη σχέση με την μητέρα της 4άχρονης Άννυ, Dimitrina.
Ερώτηση: Πως ήταν η σχέση σου με τη Δήμητρα;
Απαντηση: Ζηλεύαμε ο ένας τον άλλο. Που και που έπεφτε και καμιά σφαλιάρα.
Σε άλλη κατάθεση οι αστυνομικοί τον ρωτούν για τα ίχνη από το αίμα της μικρής που εντοπίστηκαν στο σπίτι.
Ερώτηση: Πώς εξηγείς το γεγονός του εντός του υπογείου διαμερίσματος που διαμένεις με την κόρη σου βρέθηκε αίμα της μικρής σε χώρους του σπιτιού αλλά και σε διαφορά αντικείμενα;
Απάντηση: Η μικρή στο σπίτι έχει πέσει πολλές φορές, είχε χτυπήσει τη μύτη της κι έχει ματώσει.»
Ψευδή κατάθεση ωστόσο όπως αναφέρει στην απολογία της, έδωσε και η μητέρα της 4άχρονης Άννυ, HDimitrina Borisova η οποία αναφέρει, «Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και τον ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί. Όλες τις φορές πουμιλήσαμε στο τηλέφωνο, η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη(09/4) Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις (22/04) που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά.
Μόνο στις (14/4) που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο καιμου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε.
Γύρισα από τη Γερμανία (22/04) και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην αστυνομία επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναιναρκομανής. Την ιστορία με τη Σίλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι
ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε.
Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ..Όταν γύρισα από τη Γερμανία, ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε “για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ». Ήταν η ίδια, HDimitrina Borisova ,η βιολογική μητέρα της ανήλικης, η οποία κατέθετε αρχικά, για μια “φίλη” της, με το όνομα “Σίλβια” στην οποία είχε αφήσει το παιδί της. Υποστήριξε ότι την πίεζε ο Σάββας να φύγουν για τη Βουλγαρία ενώ σημείωσε οτι ο “Σάββας” κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί, ενω “το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πάνω στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι”, της είπε, “είχε χαθεί”.
Ενώ και η μητερα του Stanislav Bakardzhiev, γιαγιά της Άννυ, αναφέρει συην κατάθεσή της ότι αναζητούσε το παιδί για να του μιλήσει τις επίμαχες μέρες, οπως κατέθεσε ( 28/4), ωστόσο ο γιος της το απέφευγε με προσχηματικες δικαιολογίες.
«Πριν 3-4 μέρες πήρα το Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσα και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στη τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».
Ο φίλος του “Σάββα”, Νικολάι, είναι ο πρώτος που υποψιάστηκε και σε αυτόν αποκάλυψε ο Stanislav Bakardzhiev τι είχε συμβεί με τη μικρή.
«Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά. Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου. Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούριο χαλί και δυο λεκάνες. Στις 17 ή 18 Απριλίου μου είπε: “Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε
πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί χάθηκε” μου είπε. Μετά μου είπε ότιτο παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανάπνεε… Μετά μου άλλαξε την ιστορικά και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια».
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης μεταξύ άλλων, κατάθεση γείτονα του ζευγαριού ο οποιος ανέφερε ότι είχε ακούσει και την 4χρονη να κλαίει. «Είχαν πολλές φασαρίες. Όλο τσακώνονταν και άκουγα φωνές και κλάματα από τη Dimitrina και τη μικρή. Την έδερνε συνέχεια τη Dimitrina» σημειώνει.
Εντός της ημέρας (06/05) αναμένεται να μεταχθεί, μετά από συνεννόηση των εισαγγελικών αρχών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο 27άχρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος, στις φυλακές της Κέρκυρας. Το κελί απομόνωσης στο οποίο θα κρατηθεί, ώστε να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους για λόγους ασφαλείας έχει προετοιμαστεί, ενώ παρέμεινε κρατούμενος μετά την απολογία του (05/05) στη ΓΑΔΑ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport