ΟΚΑΝΑ: “Δεν υπάρχει Μαρία Καλογεροπούλου στον Οργανισμό, ούτε οι γονείς της Άννυ παρακολουθούσαν πρόγραμμα.

Ανακοίνωση διάψευση των καταγγελομένων από την κατά δήλωσή της Μαρίας Καλογεροπούλου, με την ιδιότητα της ψυχιάτρου ΟΚΑΝΑ, σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, για τους γονείς της 4άχρονης Άννυ, από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στον ΟΚΑΝΑ, εργάστηκε το 2000 για διάστημα ενός μήνα, γυναίκα στα στοιχεία Αικατερίνη Καλογεροπούλου. Ύστερα από σχετική έρευνα, στα αρχεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων αλλά και στο τμήμα ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δεν εντοπίσθηκε φάκελος με σχετική αναφορά για την οικογένεια των τοξικοεξαρτόμενων Βουλγαρων και της 4άχρονης Άννυ. Ενώ όπως διευκρινίζει Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, το κοριτσάκι είχε έρθει από τη Βουλγαρία τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη, ενώ δεν είχε απασχολήσει η υπόθεση υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ.
Αντρες της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν τη γυναίκα η οποία από το απόγευμα της Τρίτης (05/05) έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικά κανάλια- δελτία ειδήσεων και εκπομπές- υποστηρίζοντας ότι είχε προσφύγει τέσσερις φορές στην Εισαγγελία, αλλά ουδέποτε κινήθηκε διαδικασία προστασίας της ανήλικης η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τον πατέρα της.
Ενώ η εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, μια από όσες φιλοξένησαν τη Μαρία Καλογεροπούλου, με την ιδιότητα της ψυχιάτρου ΟΚΑΝΑ, στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, απολογήθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή δημόσιας δήλωσης.image

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός επισημαίνει, «Το MEGA, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε – στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε, ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ”. “Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του MEGA τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες – όπως απεδείχθη εκ των υστέρων – καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. Αμέσως, οι δημοσιογράφοι του MEGA έσπευσαν, να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας, τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ. Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο MEGA- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το MEGA έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή, να ενημερώσει, πρώτο την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους. Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA, κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα, θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίζοντας με την μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας” καταλήγει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με την οποία “Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:
Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.
Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.
Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη”.

Πηγή, ΟΚΑΝΑ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport