Πρώην στέλεχος της “Κιβωτού του Κόσμου” άδειασε θυρίδα σε τράπεζα

Στο πλαίσιο της έρευνας για την “Κιβωτό του Κόσμου”, πληροφορίες που έχουν περιέλθει στις Αρχές, αναφέρονται στις κινήσεις πρώην στελέχους της δομής που διατηρούσε θυρίδα σε τράπεζα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, πρώην κορυφαίο στέλεχος της δομής, φέρεται να μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και έλαβε το περιεχόμενο της τραπεζικής θυρίδας που διατηρούσε η ΜΚΟ. Το πρόσωπο φέρεται να ήταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η όποιας την Τρίτη (22/11), την επόμενη της ανακοίνωσης της απόφασης να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”, η πρεσβυτέρα μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα και έλαβε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας, χωρίς να διευκρινίζεται αν επρόκειτο για χρήματα, αντικείμενα ή έγγραφα.

Με αναφορές που επικαλείται το επίμαχο δημοσίευμα, στην ίδια τράπεζα η “Κιβωτός του Κόσμου” φέρεται να διατηρεί λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Μια εκτίμηση και εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος, η οποία εκφράζεται, είναι η εντολή Δικαστικής έρευνας και τη Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, να προκάλεσαν την κίνηση στελεχών της “Κιβωτού του Κόσμου” σε επικείμενη εντολή κατάσχεσης και δέσμευσης του περιεχομένου της θυρίδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται μετά από επικοινωνία με άλλο τραπεζικό κατάστημα, να είχε προγραμματίσει μεταφορά του περιεχομένου της θυρίδας, με “μεταβολή” των στοιχείων του δικαιούχου σε άλλου στελέχους της ΜΚΟ. Ωστόσο όπως επισημαίνεται αυτή η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε.