Πρώην Αστυνομικός καταγγέλλει Αστυνομική βία σε βάρος του, από Αστυνομικούς. (VIDEO)

Καταγγέλλει Αστυνομική βία, κατά τη σύλληψή του, από Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Πρώην συνάδελφος τους ο ίδιος, αναγνωρίζει την παράβασή του, προσφεύγει ωστόσο ποινικά και αστικά σε βάρος των πρώην συναδέλφων του, για τις συνθήκες σύλληψής του. Στο υλικό της εξωτερικής κάμερας Ασφάλειας, έχει καταγράψει όσα εξελίχθηκαν στην αυλή της κατοικίας.

image

Σύμφωνα με τον πρώην Αστυνομικό, το βράδυ της 30ής Μαρτίου, σχεδόν μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα, κι ενώ βρισκόταν στη Γλυφάδα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του, η οποία τον ενημέρωνε για αδιαθεσία του ανηλίκου παιδιού τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επιβιβάστηκε στο όχημά του, καταχωρημένο στα στοιχεία του, και κινήθηκε προς το σπίτι του. Στάθμευσε το όχημα, και στη συνέχεια κινήθηκε στο εσωτερικό. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, όπως έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό της εξωτερικής κάμερας Ασφάλειας, εμφανίζονται λίγο αργότερα έξω από την κατοικία, και πλησιάζουν την περίϕραξη με τη συρταρωτή πόρτα. Χτυπούν το κουδούνι, ώστε να ανοίξει η πόρτα.
image

Ο πρώην Αστυνομικός, εμφανίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό (23.06.19) από την κάμερα στο εσωτερικό της αυλής, ενώ τον ακολουθεί η σύζυγός του. Οι τέσσερις Αστυνομικοί εισβάλλουν στην αυλή, τον ακινητοποιούν και τον ρίχνουν στο έδαφος. Ένας από τους ένστολους, τον χειροπεδίζει, ενώ δέχεται λάκτισμα, όπως καταγγέλλει κατά τη διαδικασία της σύλληψής του. Τρεις από τους Αστυνομικούς βρίσκονται πάνω του, ενώ και ο τέταρτος συνδράμει τους συναδέλφους του, στη σύλληψη. Οι Αστυνομικοί ανασηκωνουν τον άνδρα ο οποίος κάθεται οκλαδων στο δάπεδο. Παρούσα κατά τη διαδικασία η σύζυγός του. Με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους Αστυνομικούς ενημερώνει το κέντρο για τη σύλληψη. Τέσσερα λεπτά αργότερα (23.10.04) οι Αστυνομικοί ανασηκώνουν τον άνδρα, και αποχωρούν προσαγωντάς τον για την αυτόϕωρη διαδικασία.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών, οι οποίοι τον θεώρησαν ύποπτο, όταν παραβίασε ερυθρος σηματοδότη στο οδικό δίκτυο της παραλιακής. Αποδέχεται ωστόσο την παραβαση η οποία του αποδίδεται, αλλά θεωρεί αδιανόητη τη συμπεριφορά των Αστυνομικών κατά τη σύλληψή του.
image

Ο πρώην Αστυνομικός, προτείνεται να προσφύγει σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να δικαιωθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport