Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε δικηγορικά γραφεία συνηγόρων μελών της Χρυσής Αυγής

Με κείμενο ανάληψης ευθύνης, αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές, αναφέρονται σε επίθεση-«ανακαίνιση» στα γραφεία δικηγόρων της Χρυσής Αυγής.

Τρεις ημέρες πριν την έναρξη της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού (17/04), του κατ ομολογίαν δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του Π.Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, με καταδρομική εισβολή, επιτέθηκαν και προκάλεσαν βανδαλισμό στα γραφεία της δικηγόρου Χριστίνας Τσαμπάζη, συνηγόρου υπεράσπισης του Ηλία Παναγιώταρου, του ψυχίατρου Κώστα Παρασχάκη, της Θέμιδας Σκορδέλη, των ΟΥΚάδων και για μικρό χρονικό διάστημα του Γιώργου Ρουπακιά.
Με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα ατόμων αυτοαποκαλούμενων ως αντιεξουσιαστές, εισέβαλε στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Οι εισβολείς προέβησαν σε καταστροφές στον χώρο και επιτέθηκαν τόσο στη δικηγόρο ενώ προπηλάκισαν αλλοδαπή η οποία είχε μεταβεί στο δικηγορικό γραφείο για προσωπική νομική της υπόθεση.
«Μπήκαμε στο γραφείο και αφού του κάναμε μια ωραία ‘ανακαίνιση’ επιτεθήκαμε στην φασίστρια δικηγόρο. Δόθηκε έτσι μια ελάχιστη απάντηση λαμβάνοντας υπ’ όψη αυτά που πρεσβεύει αυτή και οι ομοϊδεάτες της. Η συγκεκριμένη έχει πάρει εργολαβία μια σειρά υποθέσεων εθνικιστικού-φασιστικού-παρακρατικού εσμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης της επίθεσης.
Οι συγγραφείς του κειμένου, απευθύνουν κάλεσμα στον ευρύτερο προσδιορισμένο αντιεξουσιαστικό χώρο, να εντείνουν της επιθέσεις τους σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport