Πρ.ΕΑΣΥ ΘΣΝ: “Αυτοί, που μιλάνε για υπέρμετρη βία, στις Πρέσπες έλεγαν ότι κάναμε τη δουλειά μας”

Με αφορμή τις καταγγελίες για “ασκηση βίας από την αστυνομία” στα Εξάρχρεια στους ταραξίες που προκάλεσαν τα επεισόδια, σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών ΘΣΝ

“Πολλοί από αυτούς, που μιλάνε σήμερα για υπέρμετρη βία, είναι οι ίδιοι, που στις Πρέσπες έλεγαν, ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Εμείς πάντα κάνουμε τη δουλειά μας, όποιον και αν έχουμε απέναντί μας”, δήλωσε στον Focus FM και την εκπομπή “Διπλός Ελληνικός”, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Μιλώντας στο Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, ανέφερε, ότι “Ο κ.Χρυσοχοίδης, ο οποίος είπε πως είναι ψέματα η ακραία βία δεν πιστεύω, ότι μας κάλυψε. Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι αστυνομία θέλουμε και το αν μας εκπροσωπούν οι μολότοφ, τα καμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα και οι τραυματίες ή εάν μας εκπροσωπούν αυτό, που έγινε για πρώτη φορά να μην γίνεται ουσιαστικά κάτι, ούτε στον Γρηγορόπουλο, ούτε και στην 17 Νοέμβρη. Υπήρχε σωστός σχεδιασμός”.

Όσο αναφορά το βίντεο, που έχει γίνει viral με έναν αστυνομικό να τραβάει από το εσώρουχο διαδηλωτή, ο κ.Τσαϊρίδης μίλησε για “βιντεάκι ράβε- ξήλωνε”, ενώ συνέχισε λέγοντας, ότι “απομονώνουν μία εικόνα χωρίς να ξέρουν τι έχει προηγηθεί. Εμείς σε αυτές τις καταστάσεις ζούμε έναν πραγματικό πόλεμο και φτάνουμε σε σημείο να λέμε και τι έγινε αν κάποιος κουβαλάει μολότοφ. Παρόλα αυτά αν υπάρχει αστυνομικός, ο οποίος υπερβαίνει τα όρια να είστε σίγουροι πως τιμωρείται. Η αστυνομία κάνει πάντα την δουλειά της ασχέτως με ποιον έχει απέναντι της”, συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη του Θ. Τσαϊρίδη στον Focus FM 103,6